Hoe controleer ik hoeveel Dropbox opslagruimte er beschikbaar is?

Bijgewerkt Dec 13, 2023
person icon

Deze functie is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com.

In het gedeelte Account op dropbox.com kun je snel nagaan hoeveel beschikbare opslagruimte je nog hebt in je Dropbox-account:

Dropbox Basic, Plus, Family, Professional en Essentials: Mijn beschikbare opslagruimte nagaan.

Dropbox Business, Business Plus, Standard, Advanced en Enterprise: Mijn beschikbare opslagruimte nagaan.

Overweeg een upgrade naar Dropbox Plus of Professional als je onvoldoende opslagruimte hebt in je Dropbox Basic-account.

Hoe controleer ik de opslagruimte van mijn account?

Dropbox Basic, Plus, Family, Professional en Essentials

Je gaat als volgt na hoeveel beschikbare opslagruimte je hebt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
    • Gebruikers van Dropbox Basic klikken op Account beheren.
  4. Klik op Abonnement.
    • Als je een gebruiker van Dropbox Basic bent, sla je deze stap over.
  5. Controleer de balk onder Persoonlijke Dropbox opslagruimte. Hierop zie je hoeveel opslagruimte de gewone en gedeelde bestanden samen in je account innemen en hoeveel opslagruimte er vrij is.
    • Gewone bestanden: de totale opslagruimte van bestanden en mappen in je account die niet zijn gedeeld.
    • Gedeelde bestanden: De totale opslagruimte van de gedeelde bestanden en mappen waar je aan mee doet.
highlight icon

Opmerking: gedeelde mappen waar je niet aan deelneemt, nemen geen opslagruimte in beslag.

Gebruikers van Dropbox Basic kunnen ook onderaan de linkerzijbalk hun beschikbare opslagruimte nagaan:

1. Controleer het blauwe, gele of rode vakje in de linkerbenedenhoek.
  2. Klik op '^' (pijl omhoog) om het menu uit te vouwen en te zien hoeveel opslagruimte je hebt gebruikt en hoeveel je nog over hebt voor elke functie.
  3. Scrol omlaag om meer functies te bekijken en klik op de knop Volgende om een van de volgende functies te openen:
    • Uploaden wat je wilt
    • Documenten ondertekenen
    • Video opnemen
    • Media beoordelen
    • PDF's bewerken
    • Afbeeldingen bewerken
    • Video bewerken

Als je de knop Upgraden voor meer ziet, klik je erop om meer opslagruimte toe te voegen door te upgraden naar een ander Dropbox-abonnement.

Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus en Enterprise

Je kunt als volgt je beschikbare opslagruimte op dropbox.com controleren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen
  4. Klik op Abonnement.
  5. Controleer de balk onder Opslagruimte van mijn Dropbox-account. Hierop zie je hoeveel opslagruimte de gewone en gedeelde bestanden samen in je account innemen en hoeveel opslagruimte er vrij is.
    • Gewone bestanden: de totale opslagruimte van bestanden en mappen in je account die niet zijn gedeeld.
    • Gedeelde bestanden: De totale opslagruimte van de gedeelde bestanden en mappen waar je aan mee doet.
highlight icon

Opmerking: gedeelde mappen waar je niet aan deelneemt, nemen geen opslagruimte in beslag.

Als je beheerder bent van een Dropbox-teamaccount, kun je een gedetailleerder overzicht krijgen van hoe de opslagruimte van je team wordt gebruikt, hoeveel opslagruimte elk teamlid gebruikt en tot welke bestandspaden de verschillende leden toegang hebben.

De gratis opslagruimte weergeven die je hebt verdiend

Dropbox biedt verschillende manieren om gratis opslagruimte te verdienen. Je gaat als volgt na hoeveel opslagruimte je al hebt verdiend en hoe je meer kunt krijgen:

2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Aanbevelen bij vrienden.