Meer opslagruimte in je Dropbox-account

Bijgewerkt May 28, 2024
person icon

Dit artikel beschrijft een functie die beschikbaar is voor klanten met Dropbox Plus, Professional-, Essentials-, Standard, Advanced, Business of Business Plus abonnement en voor bepaalde soorten beheerders in een Dropbox -teamaccount.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je meer opslagruimte nodig hebt in je Dropbox-account.

Gratis de opslagruimte van Dropbox vergroten

Om gratis opslagruimte te verdienen, kun je de checklist 'Aan de slag met Dropbox' invullen of Dropbox aanbevelen bij je vrienden, familie en collega's.

highlighter icon

Opmerking: het delen van een map komt niet in aanmerking als aanbeveling.

Je account upgraden

Als je een Dropbox Basic-account hebt, kun je upgraden naar Dropbox Plus om 2 TB opslagruimte te krijgen. Voor 3 TB opslagruimte kun je upgraden naar Dropbox Professional of Essentials.

Als je een Plus- of Professional-account hebt en met twee of meer collega's werkt, kun je overwegen om te upgraden naar een Dropbox-teamaccount, dat begint bij 5 TB opslagruimte.

Opslagruimte toevoegen via add-ons

Een Dropbox-beheerder met een Standard-, Advanced-, Business- of Business Plus-account kan extra opslagruimte aanschaffen in stappen van 1 TB, tot een maximum van 1.000 TB (inclusief opslagruimte die is toegewezen voor gebruikers/licenties) . Deze extra opslagruimte wordt gebundeld voor het hele team.

Gebruikers van Plus, Professional of Essentials kunnen eenmalig 1 TB opslagruimte aanschaffen.

highlighter icon

Opmerkingen

• Als je je Dropbox-licentie via een reseller hebt aangeschaft, kun je alleen opslagpakketten kopen via je reseller.

Je schaft als volgt extra opslagruimte aan als teambeheerder:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Facturering in de linkerzijbalk.
  4. Klik op Toevoegen naast 1 TB opslag onder Add-ons.
  5. Selecteer hoeveel opslagruimte je wilt toevoegen.
  6. Klik op Bevestigen en toevoegen.

Je schaft als volgt je eenmalige add-on voor 1 TB aan als gebruiker van Dropbox Plus, Professional of Essentials:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Ga naar dropbox.com/manage.
  3. Klik Add-ons.
  4. Selecteer de add-on 1 TB opslagruimte en schaf deze aan.

Je aankoop gaat onmiddellijk in, en er wordt een bedrag pro rata in rekening gebracht tot aan je volgende factureringscyclus. Je krijgt dan een factuur op basis van je abonnementsperiode.

Als je bijvoorbeeld een jaarlijkse factureringscyclus hebt, kun je alleen add-ons voor jaarlijkse opslagruimte aanschaffen. Je kunt de prijs voor je opslagruimtepakket bekijken op je factureringspagina.