Synchronisatiepictogrammen in Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder

Bijgewerkt Oct 11, 2023
person icon

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder. Als je niet hebt bijgewerkt naar deze versie van Dropbox, kunnen je pictogrammen er iets anders uitzien.

Er zijn twee plaatsen waar synchronisatiepictogrammen verschijnen:

• In de Dropbox-map op je computer
  • In de menubalk

Synchronisatiepictogrammen in de Dropbox-map

De synchronisatiestatus van een bepaald bestand of bepaalde map nagaan:

1. Open de Dropbox-map in Finder.
  2. Zoek het bestand of de map dat/die je wilt controleren.
    • Opmerking: je kunt de zoekbalk in de rechterbovenhoek gebruiken om het juiste bestand of de juiste map te vinden.
  3. Bekijk het synchronisatiepictogram naast het bestand of de map.
magic wand icon

Tip: beweeg de muis over een pictogram om een omschrijving van de huidige status van dit pictogram te zien.

Groen pictogram met vinkje

Offline beschikbaar

Een effen groene cirkel met een wit vinkje betekent dat je bestand of map volledig is gesynchroniseerd en offline beschikbaar is. Je krijgt dit pictogram te zien als je met de rechtermuisknop op een bestand of map klikt en Offline beschikbaar maken selecteert.

'Offline beschikbaar' betekent dat je bestand of map ook beschikbaar is wanneer je geen verbinding met internet hebt.

Voor mappen betekent dit pictogram dat alle bestanden in de map offline beschikbaar zijn.

Opmerking: Bestanden en mappen die offline beschikbaar zijn, veranderen niet automatisch in 'alleen online', ongeacht de beschikbare opslagruimte op de harde schijf.

Een wolkpictogram met een pijl omlaag in het midden

Alleen-online

Een pictogram van een wolkje met een pijl omlaag betekent dat je bestand of map is gesynchroniseerd, en alleen-online is totdat het wordt geopend. 'Alleen-online' betekent dat je verbinding met internet moet hebben om dit bestand of deze map in eerste instantie te openen. Eenmaal geopend kan dit bestand of deze map op elk gewenst moment worden geopend in de desktop-app.

Voor mappen betekent dit pictogram dat de map ten minste één alleen online-bestand bevat. Deze map kan ook bestanden bevatten die 'beschikbaar' en/of 'offline beschikbaar' zijn.

Mappen met zowel het pictogram 'alleen-online' als het pictogram 'offline beschikbaar' bevatten ten minste één 'alleen-online' bestand, maar nieuw toegevoegde bestanden zijn standaard offline beschikbaar.

Een wolkpictogram

Synchroniseren

Een wolkje betekent dat je bestand of map in de wachtrij staat om te worden gesynchroniseerd, maar het uploaden naar de server nog niet is begonnen. 'Gesynchroniseerd' betekent dat alle wijzigingen die je in dit bestand of deze map hebt aangebracht, overal worden toegepast waar je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox.

Het pictogram verandert in de cirkelvormige voortgangsindicator zodra de synchronisatie begint.

Een witte cirkel met een zwarte rand en een zwart segment

Synchronisatie wordt uitgevoerd

Een cirkelvormige voortgangsindicator betekent dat je bestand of map wordt gesynchroniseerd. Dit pictogram verschijnt wanneer bestanden of mappen worden gewijzigd, of wanneer ze van 'alleen-online' worden omgezet in 'offline beschikbaar' of andersom. Het verschijnt ook wanneer een download wordt gestart.

Hoe lang dit pictogram te zien is, hangt af van de hoeveelheid gegevens die wordt gesynchroniseerd.

Een wolkpictogram met een uitroepteken erin

Synchronisatiefout

Een wolkje met een uitroepteken erin betekent dat je bestand of map niet kan worden bijgewerkt of gesynchroniseerd. Als je zojuist hebt geprobeerd dit bestand of deze map aan je Dropbox-account toe te voegen, kan dit betekenen dat het item niet kan worden toegevoegd.

Meer informatie over synchronisatieproblemen en de oplossingen ervoor.

Een wolkpictogram met een diagonale lijn erdoorheen

Genegeerd bestand

Een wolk met een diagonale streep erdoor betekent dat je bestand wordt genegeerd en niet meetelt voor de opslagruimte die wordt gebruikt in je Dropbox-account. Dit betekent dat het is opgeslagen in de Dropbox-map op je Mac, maar niet op dropbox.com of op de Dropbox-server.

Meer informatie over genegeerde bestanden.

Beschikbaar

Een bestand of map zonder pictogram betekent dat het item is geopend door te dubbelklikken, of is geopend via een externe toepassing en vervolgens is gesynchroniseerd.

Voor mappen betekent dit pictogram dat de map ten minste één beschikbaar bestand bevat, maar geen alleen-online bestanden. Deze map kan ook bestanden bevatten die offline beschikbaar zijn.

Opmerking: Als je computer weinig opslagruimte heeft op de harde schijf, kunnen deze bestanden automatisch op 'alleen-online' worden gezet om opslagruimte te besparen.

Wat te doen als de synchronisatiepictogrammen ontbreken

Als de synchronisatiepictogrammen niet worden weergegeven, sluit dan eerst alle niet-Dropbox-toepassingen af. Sluit vervolgens de Dropbox desktop-app af en start hem daarna opnieuw.

De synchronisatiepictogrammen in de menubalk

Hieronder staan de verschillende Dropbox-pictogrammen die in je menubalk verschijnen.

De kleur van het pictogram kan verschillen.

Volledig gesynchroniseerd

Een effen zwart Dropbox-pictogram zonder ander pictogram betekent dat de Dropbox-bestanden en -mappen op je computer volledig zijn bijgewerkt. Alle wijzigingen die je hebt aangebracht, zijn overal waar je Dropbox gebruikt doorgevoerd.

Synchronisatie wordt uitgevoerd

Een effen zwarte cirkel met twee witte pijlen die in een cirkel lopen, betekent dat de Dropbox-bestanden en -mappen op je computer worden bijgewerkt. Alle wijzigingen die je aanbrengt, worden overal doorgevoerd waar je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox.

Synchronisatie onderbroken

Een effen zwarte cirkel met een wit onderbrekingspictogram betekent dat je de synchronisatie hebt onderbroken. Wijzigingen die je aanbrengt in je Dropbox-bestanden en -mappen, worden op andere locaties waar je Dropbox opent pas bijgewerkt als je de synchronisatie hervat.

Meer informatie over het onderbreken en hervatten van bestandssynchronisatie in de Dropbox desktop-app.

Geen verbinding met internet

Een grijs Dropbox-pictogram betekent dat de Dropbox desktop-app geen verbinding heeft met internet. Dit betekent dat wijzigingen die je aanbrengt in de Dropbox-bestanden en -mappen op je computer pas worden bijgewerkt op andere locaties waar je de bestanden in Dropbox opent, als je weer verbinding hebt met internet.

Lees hier waarom Dropbox mogelijk geen verbinding kan maken en hoe je dit kunt oplossen.

Ongelezen meldingen

Een rode cirkel met een wit nummer erop heeft niets te maken met synchronisatie. Dit betekent dat je ongelezen Dropbox-meldingen hebt.

Meer informatie over het beheren van Dropbox-meldingen.

Camera-uploads in uitvoering

Een camerapictogram betekent dat je een camera of mobiel apparaat met een camera hebt aangesloten op je computer en dat je camerarol wordt geüpload naar Dropbox.

Meer informatie over de functie Camera-uploads.

Andere manieren om je Dropbox-synchronisatiestatus te zien

De synchronisatiestatus van je hele Dropbox-account staat ook linksonder in het venster van de Dropbox-app. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk om het venster van de Dropbox-app te openen.

Als je bestanden volledig zijn gesynchroniseerd, wordt linksonder de melding Je bestanden zijn bijgewerkt weergegeven. Meer informatie over de betekenis van andere synchronisatiestatussen.

highlight icon

OpmerkingDropbox Backup-gebruikers zien een iets andere tekst voor bepaalde synchronisatiestatussen.

Als je een pictogram zoekt dat hier niet vermeld staat, raadpleeg dan dit artikel over pictogrammen, symbolen en kleuren van bestanden en mappen.