Wat is een exemplaar met een conflict?

Bijgewerkt Jan 29, 2024

Een conflicterende kopie is een bestand dat Dropbox maakt wanneer meerdere mensen gelijktijdig hetzelfde bestand bewerken. De gebruikersnaam van de redacteur, de woorden 'conflicterende kopie' en de opslagdatum worden toegevoegd aan de bestandsnaam.

Er zijn drie situaties waarin een conflicterend bestand wordt gemaakt:

• Twee gebruikers brengen op hetzelfde moment wijzigingen aan in hetzelfde bestand.
  • Iemand bewerkt een bestand offline terwijl hetzelfde bestand ook door iemand anders wordt bewerkt.
  • Een bestand is nog steeds geopend op de computer van een andere gebruiker, wat door Dropbox wordt opgeslagen als een nieuwe bewerking. Dit gebeurt vaak wanneer apps worden gebruikt die een functie voor automatisch opslaan hebben.
highlight icon

Opmerking: De laatst opgeslagen versie wordt altijd aangeduid als de kopie met het conflict.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Wat moet ik nu doen?

Je kunt een conflicterende kopie het beste oplossen door beide versies te vergelijken en ze handmatig samen te voegen.

Conflicterende kopieën kunnen bij alle typen bestanden ontstaan. Als je Microsoft Word gebruikt, kun je in dit helpartikel van Microsoft lezen hoe je twee documenten vergelijkt en samenvoegt.

Hoe voorkom ik exemplaren met conflicten?

Je kunt een conflicterende kopie het beste voorkomen door in real time samen te werken aan bestanden met een programma als Dropbox Paper of Microsoft Office Online. (Je krijgt Dropbox Paper gratis bij je hoofdabonnement).

Als het niet mogelijk is om in real time samen te werken, kun je een conflicterende kopie ook voorkomen door tijdens de bewerking het bestand te verplaatsen uit de Dropbox-map, zodat niemand er toegang toe heeft. Zodra je klaar bent met bewerken, zet je het bestand terug op de oorspronkelijke locatie.

Hier zijn nog een paar tips die mogelijk van pas komen:

• Maak een nieuwe map voor alle bestanden waaraan wordt gewerkt en geef deze map de naam 'In gebruik'. Zo weten je collega's dat ze geen wijzigingen moeten aanbrengen.
  • Voor Dropbox-teams: wanneer je aan de Dropbox- badge ziet dat iemand anders een bestand aan het bewerken is, spreek dan met die persoon af dat jullie om de beurt bewerkingen uitvoeren.