Een beheerder van een ander team toevoegen om je team te beheren

Bijgewerkt Feb 01, 2024

Een Dropbox-team kan een beheerder van een ander team toevoegen om hun eigen team te beheren. De nieuwe beheerder wordt dan een beheerder voor meerdere teams. De nieuwe beheerder (of beheerder van meerdere teams) kan alles doen wat een beheerder van het eigen team ook kan doen, met uitzondering van het volgende:

• De beheerder van het andere team heeft geen toegang tot de pagina's Facturering en Help in de beheerconsole.
  • Hij/zij kan zich niet aanmelden bij het account van een teamlid.

Wil je liever beheerdersmachtigingen geven aan iemand in je eigen team? Lees hoe.

Een beheerder van een ander team toevoegen (of verwijderen)

Bepaalde typen beheerder kunnen beheeraanvragen versturen naar iemand in een ander team. Dat gaat als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerkolom.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Vertrouwde teams.
  5. Klik op Een team toevoegen.
  6. Voer onder Een teambeheerder uit het vertrouwde team toevoegen het e-mailadres in van de beheerder die je wilt toevoegen.
  7. Klik op Het vertrouwde team toegang tot mijn beheerconsole verlenen.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Accepteer de voorwaarden door het vakje aan te vinken.
  10. Klik op Aanvraag verzenden.

De andere beheerder ontvangt een e‑mail met een verwijzing naar de pagina Vertrouwde teams, waar de aanvraag kan worden geaccepteerd.

Je kunt de beheerder op elk moment weer uit je team verwijderen. Ga hiervoor naar de pagina Vertrouwde teams en klik op Toegang intrekken naast de naam van het team.

Jezelf als beheerder voor een ander team toevoegen (of verwijderen)

Om veiligheidsredenen kun je jezelf niet toevoegen als beheerder voor een ander team. Neem contact op met de beheerder van het andere team en vraag deze de stappen te volgen om je toe te voegen.

Je kunt jezelf wel verwijderen als beheerder van een ander team. Dat doe je zo:

1. Meld je aan bij de beheerconsole van het andere team.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Vertrouwde teams.
  4. Klik naast het team waaruit je jezelf wilt verwijderen op Team verwijderen.