Apparaatgoedkeuringen

In dit artikel beschrijven we een functie die alleen beschikbaar is voor Dropbox-teams met een Advanced- of Enterprise-abonnement.
Met apparaatgoedkeuringen kunnen beheerders de apparaten beheren die teamleden gebruiken om toegang te krijgen tot hun Dropbox Business-account. Je kunt het aantal gekoppelde apparaten beperekn voor teamleden.

Gedeelten in dit artikel:

Apparaatgoedkeuringen instellen voor je team

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Kies Instellingen.
  4. Selecteer Apparaatgoedkeuringen.
    • Kies de limiet voor gekoppelde computers en mobiele apparaten
    • Kies wat er gebeurt als teamleden deze limiet overschrijden
Opmerking: apparaatgoedkeuringen hebben alleen betrekking op de mobiele Dropbox-app. Ze beperken geen andere gekoppelde apparaten voor andere mobiele apps van Dropbox.

Wie kan goedgekeurde apparaten verwijderen?

Je kunt bepalen wat er gebeurt als een teamlid goedgekeurde apparaten loskoppelt:

• Het apparaat verwijderen: als een teamlid zijn/haar apparaat zelf loskoppelt, telt dit als een apparaatverwijdering en kan diegene een nieuw apparaat koppelen.
  • Het apparaat goedgekeurd laten: een teamlid kan zijn/haar apparaat loskoppelen maar het blijft meetellen in de apparaatlimiet, tenzij de admin het apparaat verwijdert.

Wat gebeurt er als een teamlid de goedgekeurde apparaatlimiet overschrijdt?

In het algemeen zien teamleden de foutmelding 'Aanmelden mislukt' als ze te veel apparaten proberen te koppelen. Je kunt precies bepalen wat er daarna gebeurt bij het kiezen van de apparaatgoedkeuringsinstellingen:

• Alle apparaten verwijderen: als een teamlid de limiet overschrijdt wanneer je apparaatgoedkeuringen overschrijdt, worden alle apparaten losgekoppeld.
  • Oudste apparaten verwijderen: alleen de meest recente apparaten van het teamlid blijven gekoppeld. Oudere apparaten worden verwijderd waardoor alleen het goedgekeurde apparaten overblijven.
  • Toevoegen aan de uitzonderingenlijst: voeg teamleden toe aan de uitzonderingslijst. Leden op de uitzonderingslijst kunnen zo veel apparaten blijven gebruiken als nodig is.

Worden alle teamleden getroffen door apparaatgoedkeuringsinstellingen voor het team?

Teamleden op de uitzonderingslijst kunnen zo veel apparaten blijven gebruiken als nodig is. Teamleden toevoegen aan de uitzonderingslijst:

1. Kies Geen uitzonderingen.
  2. Voer de naam of het e-mailadres in van het teamlid dat je aan de lijst wil toevoegen. De naam of het e-mailadres wordt automatisch ingevuld terwijl je typt.
  3. Zodra alle betreffende teamleden op de lijst staat, kies je Gereed.
  4. Kies Wijzigingen toepassen.

Teamleden beperken tot één Dropbox-account per computer

Als je de teambeheerder van een Dropbox Business-team bent en je niet wilt dat je teamleden zowel een persoonlijk als een zakelijk Dropbox-account gebruiken op hun computer, kun je slechts één account per computer toestaan.

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik bij Apparaten op Meerdere accounts.
  5. Zet Meerdere accounts op Uit.

Als een teamlid zich al heeft aangemeld bij een persoonlijk en een zakelijk Dropbox-account en je vervolgens slechts één Dropbox-account toestaat, wordt het tweede account waarbij het teamlid zich heeft aangemeld, ontkoppeld van zijn computer. Het account waarbij de gebruiker zich eerst heeft aangemeld, blijft gekoppeld aan de computer. Teamleden hebben nog steeds toegang tot beide accounts via de website en de mobiele Dropbox-app.