Leden verplaatsen naar een ander Dropbox teamaccount

Als je beheerder bent van een Dropbox teamaccount, kun je teamleden verplaatsen naar een ander Dropbox teamaccount dat je beheert

Je kunt ook een beheerder van een ander team toevoegen om je team te beheren.

Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar op basis van je huidige instellingen. Neem voor meer informatie contact op met Dropbox Support.

Wat je moet weten voordat je een teamlid verplaatst

• Als je een teamlid verplaatst, verliest dat lid de toegang tot de teammappen van het oorspronkelijke team. Een verplaatst teamlid houd wel toegang tot bestanden en mappen in de eigen teamlidmap, bestanden en mappen die rechtsreeks zijn gedeeld met dat lid en de eigen Paper-documenten
  • Als het lid dat je wilt verplaatsen eigenaar is van een gedeelde map, wordt die gedeelde map met het lid mee verplaatst naar het nieuwe team. Als je die map bij het oorspronkelijke team wilt houden, wijzig je de eigenaar in een lid dat bij het oude team blijft.
  • Als je wilt dat het lid dat je verplaatst toegang blijft houden tot gedeelde mappen van het oude team, stel je voor elke map het lidmaatschap in op Iedereen
  • Als het lid dat je wilt verplaatsen gedeelde links heeft gemaakt, werken die links mogelijk niet meer zodra ze zijn verplaatst naar het nieuwe team. Je actieve links bekijken.

Een teamlid verplaatsen

Je kunt leden naar een ander team verplaatsen door de onderstaande instructies voor jouw abonnement uit te voeren.

Dropbox Standard en Advanced

1. Meld je aan als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Vertrouwde teams.
  5. Klik op Leden verplaatsen.
  6. Voeg het team toe waarnaar je de leden wilt verplaatsen en de leden die je wilt verplaatsen.
  7. Schakel de instelling Toestaan dat ze toegang tot gedeelde mappen houden in of uit.
    • Als deze instelling is ingeschakeld, houden de verplaatste leden toegang tot hun eigen bestanden en mappen en de mappen die met hen zijn gedeeld. Ze verliezen de toegang tot de teammappen en alles wat niet rechtstreeks met hen is gedeeld.
    • Als deze instelling is uitgeschakeld, houden de verplaatste leden toegang tot hun eigen bestanden en mappen, maar verliezen ze de toegang tot de teammappen en alles wat niet rechtstreeks met hen is gedeeld.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Klik op Beginnen met verplaatsen.

Dropbox Enterprise

1. Meld je aan als beheerder.
  2. Klik op Bedrijfsconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Leden verplaatsen.
  5. Voeg het team toe waarnaar je de leden wilt verplaatsen en de leden die je wilt verplaatsen.
  6. Schakel de instelling Toestaan dat ze toegang tot gedeelde mappen houden in of uit.
    • Als deze instelling is ingeschakeld, houden de verplaatste leden toegang tot hun eigen bestanden en mappen en de mappen die met hen zijn gedeeld. Ze verliezen de toegang tot de teammappen en alles wat niet rechtstreeks met hen is gedeeld.
    • Als deze instelling is uitgeschakeld, houden de verplaatste leden toegang tot hun eigen bestanden en mappen, maar verliezen ze de toegang tot de teammappen en alles wat niet rechtstreeks met hen is gedeeld.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op Beginnen met verplaatsen.

Opmerking: zolang de verplaatsing nog niet is voltooid, heeft het lid dat je verplaatst nog steeds toegang tot de bestanden en mappen van het oorspronkelijke team, ongeacht het beleid voor delen van het nieuwe team.

Problemen bij het verplaatsen van leden oplossen

Als het verplaatsen van leden niet lukt, kan dat een van de volgende redenen hebben:

• Het team waar je leden naartoe wilt verplaatsen, heeft de licentielimiet overschreden of heeft onvoldoende gratis licenties. Voeg meer licenties toe om meer leden te verplaatsen naar dat team.
  • Het team waar je leden naartoe wilt verplaatsen, heeft een incompatibele versie van Dropbox team. Neem contact op met Dropbox Support om leden te verplaatsen naar dat team.
  • Er wordt op dit moment een verplaatsing uitgevoerd. Heb jij of een andere beheerder een verplaatsing gestart, wacht dan tot die verplaatsing klaar is voordat je een nieuwe start. Je kunt de status van een verplaatsing controleren, door je aan te melden bij dropbox.com en rechtsboven op Taken bekijken te klikken.
  • Er is een wettelijke bewaarplicht ingesteld voor het lid dat je wilt verplaatsen. Je kunt geen leden verplaatsen voor wie een wettelijke bewaarplicht is ingesteld.
Hoe nuttig was dit artikel?

Het spijt ons dat te horen.
Laat ons weten hoe we het volgende kunnen verbeteren:

Bedankt voor je feedback.
Laat ons weten hoe dit artikel je heeft geholpen: