Dropbox extern verwijderen van het gestolen of verloren apparaat van een teamlid

Als beheerder van een Dropbox Business-account kun je met Extern verwijderen de Dropbox-map verwijderen van het gekoppelde apparaat van een teamlid. Extern verwijderen is handig als het apparaat van een teamlid ooit zoekraakt of wordt gestolen.

Wanneer een beheerder Extern verwijderen gebruikt, wordt alleen de zakelijke Dropbox-map van een teamlid verwijderd. Als je een persoonlijk Dropbox-account op afstand wilt verwijderen, moet je dat apart doen.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig Dropbox op afstand kunt verwijderen.

Extern verwijderen toepassen op het apparaat van een teamlid

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op de naam van het teamlid van wie je het apparaat wilt ontkoppelen.
  5. Klik onder Apparaten op de X naast het apparaat dat je wilt verwijderen.
  6. Schakel in het pop-upvenster het selectievakje in naast Bestanden uit de Dropbox van [organisatie] verwijderen wanneer deze computer de volgende keer online is en klik op Ontkoppelen.

Opmerking: als de Dropbox Paper-app is geïnstalleerd, moet je ook je Paper-account ontkoppelen.

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur