Beheerders: teambestanden extern verwijderen van het apparaat van een teamlid

Bijgewerkt Oct 10, 2023
Beheerders kunnen alle teambestanden extern verwijderen van het apparaat van een specifiek teamlid. Dit wordt aanbevolen als een teamlid niet langer lid is van je team of als het apparaat is zoekgeraakt of gestolen.

Meer informatie over extern verwijderen of hoe je als teamlid of gebruiker met een Plus-, Family- of Professional-abonnement de bestanden extern kunt verwijderen van een apparaat.
highlight icon

Opmerkingen:

Bestanden extern verwijderen van het apparaat van een teamlid:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op de naam van het teamlid van wie je de bestanden extern wilt verwijderen.
  5. Klik onder Apparaten op de X naast het apparaat dat je wilt verwijderen.
  6. Selecteer Bestanden uit de Dropbox van [organisatienaam] verwijderen wanneer deze computer de volgende keer online is.
    • Als je dit niet ziet en het apparaat is een telefoon of tablet, ga je door met de volgende stap. Bestanden kunnen niet worden gesynchroniseerd naar een telefoon of tablet, zelfs niet als ze offline beschikbaar zijn. De bestanden hoeven dus niet extern te worden verwijderd. Als je deze stappen volgt, wordt de toegang tot de bestanden in het account op dat apparaat nog steeds verwijderd doordat je het teamlid extern afmeldt.
  7. Klik op Afmelden.
highlight icon

Opmerking: Als ze de Dropbox Paper-app hebben geïnstalleerd kun je ze ook extern uit de Paper-app loggen. Dit zou de toegang tot hun bestanden vanaf het apparaat verwijderen.

De status van de externe verwijdering van de bestanden van het teamlid controleren

De status van de externe verwijdering van de bestanden controleren:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op de tab Leden en klik op de naam van het teamlid. Als je het account van de gebruiker al hebt verwijderd uit het team, klik je op de tab Verwijderde leden en vervolgens op de naam van het lid.
  4. In het gedeelte Verwijderen wordt uitgevoerd zoek je het apparaat en de status van het apparaat.

Meer informatie over de verschillende statussen bij extern verwijderen