Teamactiviteit bekijken in de beheerconsole

Bijgewerkt Nov 28, 2023

Opmerkingen:

• Het activiteitenlogboek is momenteel niet volledig geïntegreerd met Dropbox Capture.
  • De volgende activiteiten worden in het logboek vastgelegd: Aangemeld, App gekoppeld voor lid, Gedeelde link gemaakt.
  • De volgende activiteiten worden niet in het logboek vastgelegd: Schermafdruk verwijderd, Opname verwijderd, Opmerking toegevoegd, Opmerking verwijderd, Opname ingekort.

Op het dashboard Inzichten vind je informatie over hoe je team Dropbox gebruikt, bijvoorbeeld:

• Actieve leden: het aantal teamleden dat een actie heeft uitgevoerd in de afgelopen 28 dagen, zoals aanmelden bij een account, bestanden toevoegen, bestanden bewerken, bestanden weergeven of bestanden delen.
  • Opslagruimte: de totale hoeveelheid opslagruimte die je team gebruikt
  • Gemaakte links: het aantal gedeelde links dat je team heeft gemaakt
  • Actieve gedeelde mappen: het aantal gedeelde mappen (met minimaal twee leden) waarvoor in de afgelopen 28 dagen activiteiten zijn geregistreerd.
  • Actieve apparaten: het aantal computers en mobiele apparaten (waarop teamleden zijn aangemeld bij Dropbox) waarvoor in de afgelopen 28 dagen activiteiten zijn geregistreerd.
  • Te bekijken cijfers: informatie over links die door je team zijn gemaakt in de afgelopen 7 dagen

Bekijk deze video voor een rondleiding door de beheerconsole.

Teamactiviteit bekijken

Je kunt als volgt de activiteiten van je team bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Filter de resultaten om de gewenste activiteiten te bekijken. Je kunt filteren op Datumbereik, Mensen, Inhoud en Activiteiten.
    • Klik op Activiteit toevoegen naast Activiteiten als je wilt filteren op activiteiten.
    • Voer een begin- en einddatum in naast Datumbereik als je activiteiten wilt zien die tijdens een bepaalde periode hebben plaatsgevonden.
    • Klik op Leden en voer de gewenste naam of namen in als je de recente activiteiten van een of meer teamleden wilt zien.
    • Voeg een trefwoord toe aan het veld naast Materiaal als je bestanden, mappen of Paper-documenten wilt zien waarin dat woord voorkomt.
highlight icon

Opmerkingen over teamactiviteit:

• Gebruiksgegevens zijn beschikbaar vanaf januari 2017 of vanaf het moment dat je team Dropbox in gebruik nam.
  • Er kan een bericht 'Verwerken' worden weergegeven wanneer je datums probeert te bekijken waarvoor we nog bezig zijn met de verwerking van gegevens.
  • Als je Dropbox-team nieuw is, zijn je grafieken leeg omdat er dan nog geen gegevens zijn die kunnen worden weergegeven.
  • Als je meer activiteiten van je team wilt bekijken, kun je ook de activiteiten met betrekking tot delen van je team weergeven.

Bekijk deze video voor een snelle uitleg van hoe je de activiteiten van je team weergeeft.

Een activiteitenrapport maken en exporteren

Je kunt als volgt een activiteitenrapport maken en exporteren:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op het tabblad Activiteit.
  4. Gebruik de filters om het type gegevens en de periode te selecteren die je wilt exporteren.
  5. Klik op Rapport maken.

Het rapport wordt als CSV-bestand opgeslagen in de map Rapporten van Dropbox Business. Je krijgt een e-mail wanneer het rapport klaar is.

Wat kan ik in activiteitenrapporten zien?

Voor elk item in het activiteitenrapport wordt de volgende informatie vermeld:

• Datum en tijd: de exacte datum en tijd waarop de actie heeft plaatsgevonden.
  • Lid: het lid dat de actie heeft gestart.
  • Activiteit: de details van de activiteit zelf.
  • Locatie: de locatie waar de gebruiker de actie heeft gestart en het IP-adres van de computer die is gebruikt.

Over het algemeen worden de acties van teamleden binnen een paar uur opgenomen in activiteitenlogboeken. Het duurt hoogstens vierentwintig uur voordat acties worden weergegeven.

Beheerders kunnen de volgende gebeurtenissen bekijken in de activiteitenrapporten van het team:

*Deze gebeurtenissen kunnen alleen worden weergegeven voor gebruikers van Dropbox Business en Dropbox Business Plus.

†Deze gebeurtenissen kunnen alleen worden weergegeven voor gebruikers met een betaald Dropbox Sign-abonnement, en voor gebruikers van Dropbox Standard, Advanced, Dropbox Business of Dropbox Business Plus.

Als je teambeheerder bent van een Dropbox Advanced- of Dropbox Enterprise-account, kun je alle bestandsgerelateerde acties van je team bekijken. Bestandsgerelateerde acties zijn bijvoorbeeld toevoegen, bewerken, verplaatsen en verwijderen van bestanden. Je kunt deze gebeurtenissen gebruiken om bijvoorbeeld onderzoek uit te voeren naar de beveiliging van informatie, en om problemen met per ongeluk verwijderde bestanden of verkeerd opgeslagen bestanden of mappen op te lossen.

Teamactiviteit beheren vanaf de pagina Activiteit

Als je een beheerder bent, kun je verschillende acties uitvoeren vanaf de pagina Activiteit zelf, waaronder de volgende:

Een gedeelde link verwijderen

Vanaf de pagina Activiteit in de beheerconsole een gedeelde link verwijderen die is gemaakt door een teamlid:

1.  Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Klik op Activiteit toevoegen en filter op een van de volgende activiteiten om de gedeelde links van je team te vinden.
    • Gedeelde link gemaakt
    • Gedeelde link geopend
    • Bestand/map gedownload via gedeelde link
  5. Klik op (drie puntjes) naast de gedeelde link die je wilt verwijderen.
  6. Klik op Link verwijderen.

Meer informatie over het beheren van gedeelde links voor je Dropbox-team

Het Dropbox-wachtwoord van een teamlid opnieuw instellen

Vanaf de pagina Activiteit in de beheerconsole het wachtwoord van een teamlid opnieuw instellen:

1.  Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Klik op Activiteit toevoegen en filter op de activiteit Aanmelden mislukt.
  5. Klik op (drie puntjes) naast de gebruiker voor wie je het wachtwoord opnieuw wilt instellen.
  6. Klik op Dropbox-wachtwoord opnieuw instellen.

Websessies voor je team beëindigen

Vanaf de pagina Activiteit in de beheerconsole alle websessies voor je team beëindigen:

1.  Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Klik op Activiteit toevoegen en filter op de activiteit IP-adres voor actieve websessie gewijzigd.
  5. Klik op (drie puntjes) naast de websessie die je wilt beëindigen.
  6. Klik op Dropbox-wachtwoord opnieuw instellen.
  7. Klik op Alle websessies beëindigen.

Een app ontkoppelen voor je team of een bepaald teamlid

Vanaf de pagina Activiteit in de beheerconsole een app ontkoppelen voor je team of een bepaald teamlid:

1.  Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Klik op Activiteit toevoegen en filter op de activiteit App gekoppeld voor team of App gekoppeld voor lid.
  5. Klik op (drie puntjes) naast de app die je wilt ontkoppelen.
  6. Klik op App ontkoppelen.

Een bestand of map terugzetten

Vanaf de pagina Activiteit in de beheerconsole een bestand of map terugzetten:

1.  Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Klik op Activiteit toevoegen en filter op de activiteit Bestanden en/of mappen verwijderd.
  5. Klik op (drie puntjes) naast het item (bestand of map) dat je wilt terugzetten.
  6. Klik op Item terugzetten.
highlight icon

Opmerking: Bij het verwijderen van een map worden ook alle bestanden in de map verwijderd. De namen van deze verwijderde bestanden worden echter niet afzonderlijk weergegeven op de pagina Activiteit, alleen de naam van de map. Als je een bestand probeert te vinden dat in een verwijderde map zat, kun je het beste zoeken op de padnaam van de map. Bijvoorbeeld: /Marketing/2016/03/01/Project_1.docx.

Een apparaat ontkoppelen en alle bestanden verwijderen

Vanaf de pagina Activiteit in de beheerconsole een apparaat ontkoppelen en alle bestanden verwijderen:

1.  Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Klik op Activiteit toevoegen en filter op de activiteit Apparaat gekoppeld.
  5. Klik op (drie puntjes) naast het gekoppelde apparaat dat je wilt ontkoppelen.
  6. Klik op Alle bestanden ontkoppelen en verwijderen.

Waarom zie ik 'Dropbox' in de kolom Leden op mijn activiteitenpagina?

In zeldzame gevallen werkt Dropbox vermeldingen in je account namens jou bij. Voor Dropbox-teambeheerders worden deze vermeldingen weergegeven op de pagina Activiteit van de beheerconsole. Sommige beheerders kunnen 'Dropbox' in de kolom Leden zien staan, om een van de volgende redenen:

Een teamlid heeft een geneste gedeelde map verwijderd.

Wanneer een teamlid een geneste gedeelde map verwijdert, wordt de naam van de persoon die deze heeft verwijderd weergegeven als 'Dropbox'. Bepaalde typen beheerders kunnen de naam van het teamlid zien door deze stappen te volgen:

1. Klik op Rapport maken.
  2. Open je rapport in Excel.
  3. Je kunt het e-mailadres van het teamlid zien in de kolom 'Context'.

Je hebt Dropbox-support om hulp gevraagd bij een taak.

Als je contact hebt opgenomen met Dropbox-support, worden al onze acties weergegeven op de pagina Activiteit onder vermelding van 'Dropbox'. Deze acties kunnen onder meer bestaan uit het uitnodigen van de oorspronkelijke beheerders voor je team. Het supportteam van Dropbox doet echter niets met je account zonder jouw toestemming.

Dropbox heeft je account bijgewerkt.

Het Dropbox-systeem werkt je account regelmatig bij, zodat het compatibel blijft met nieuwe Dropbox-producten. Deze updates verschijnen op de pagina Activiteit als aan 'Dropbox' toegewezen taken. Deze acties kunnen bestaan uit het hernoemen of verplaatsen van teammappen, of het bijwerken van je Dropbox-teamaccount met nieuwe producten. Verder doet het Dropbox-systeem niets met je account zonder jouw toestemming.