Lid worden van een Dropbox Business-team

Je kunt lid worden van een Dropbox Business-team door een uitnodiging van de beheerder van dat team te accepteren. Als je geen uitnodiging hebt ontvangen, kun je vragen om lid te worden van het Dropbox Business-team door een lidmaatschapsaanvraag te verzenden. De beheerder van het team kan vervolgens je aanvraag accepteren of weigeren.

Een Dropbox Business-uitnodiging accepteren

Je kunt als volgt een uitnodiging accepteren die je via e‑mail hebt ontvangen:

1. Ga naar de e-mail met de uitnodiging om lid te worden van het Dropbox Business-account van je team.
  2. Klik op de knop Lid worden van het team.
  3. Geef je naam en een wachtwoord op om je zakelijke Dropbox in te stellen.
  4. Accepteer de Dropbox-voorwaarden en klik op Account maken.

Opmerking: Als je bedrijf eenmalige aanmelding heeft ingeschakeld, volg je ongeveer dezelfde stappen. Maar in dat geval wordt je ook gevraagd om je met je zakelijke e‑mailadres en wachtwoord aan te melden bij je SSO-provider. Heb je problemen met het aanmelden op een andere pagina dan de Dropbox-website? Neem contact op met de beheerder van je Dropbox Business-team.

Ik heb een uitnodiging voor het team ontvangen op mijn persoonlijke e-mailadres. Wat moet ik doen?

Een uitnodiging voor Dropbox Business is alleen geldig voor het e‑mailadres waarnaar de uitnodiging is verzonden. Als je wordt gevraagd lid te worden van een Dropbox Business-team wanneer je je aanmeldt bij je persoonlijke Dropbox en je je persoonlijke e‑maildres niet wilt gebruiken voor je Dropbox Business-team, kun je de teambeheerder vragen de uitnodiging te annuleren en opnieuw te verzenden naar je zakelijke e‑mailadres.

Je kunt als volgt een uitnodiging accepteren die je via een gedeelde link hebt ontvangen:

1. Klik op de link.
  2. Meld je aan met een bestaand Dropbox-account of maak een nieuw account.
  3. Klik op Uitnodiging accepteren.
  4. Klik op Accounts combineren of Nieuw account maken.

Meer informatie over waar je team toegang toe heeft als je ervoor kiest accounts te combineren

Vragen om lid te worden van een Dropbox Business-team

Elke Dropbox-gebruiker met een geverifieerd e‑mailadres in een bedrijfsdomein kan vragen lid te worden van een team.

Als je je Dropbox-account hebt gemaakt met een persoonlijk e-mailadres:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je naam in de linkerbenedenhoek.
  3. Voer je zakelijke e-mailadres in (als je dat hebt) en klik op de knop Aan de slag.
    • Als er een team bestaat op het domein dat je opgeeft, wordt je gevraagd of je lid wilt worden.

Als je je persoonlijke Dropbox hebt gemaakt met een zakelijk e-mailadres:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Team.
  3. Als er al een team bestaat dat je bedrijfsdomein gebruikt, wordt de melding Lid worden van team weergegeven.

Voor welke teams kun je het lidmaatschap aanvragen

Als er een Dropbox Business-team is in je bedrijfdomein, kunnen gebruikers van Dropbox Basic en Plus lidmaatschap van dat team aanvragen. Zijn er meerdere teams in het domein? Dan zien gebruikers alle beschikbare teams, maar kunnen ze maar lid worden van één team.