Beheerders: de teamruimte van je team beheren

Bijgewerkt Feb 12, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor bepaalde typen beheerders van Dropbox-teamaccounts.

Bepaalde typen beheerders kunnen het hoogste niveau van de mappenstructuur van hun teamaccount beheren, machtigingen verlenen en toegang tot teammappen toewijzen. Ze hebben vanuit de beheerconsole ook toegang tot de individuele ledenmappen.

Teamleden toestaan om mappen op het hoogste niveau toe te voegen

Teambeheerders van bepaalde accounts kunnen bepalen of alle leden of alleen beheerders mappen op het hoogste niveau kunnen beheren.

Als deze instelling is ingesteld op Alleen beheerders, kunnen teamleden geen mappen op het hoogste niveau maken of beheren. Teamleden kunnen echter wel submappen toevoegen aan mappen op het hoogste niveau als ze bewerkingsrechten hebben gekregen.

Je kunt deze instelling als volgt wijzigen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Inhoud op Materiaalbeheer op het hoogste niveau.
highlight icon
  1. Klik op het vervolgkeuzemenu en kies de juiste instelling voor je team:
    • Iedereen: Alle teamleden kunnen mappen op het hoogste niveau beheren. Leden kunnen teammappen maken, die standaard met niemand wordt gedeeld, en bepalen met wie ze worden gedeeld.
    • Alleen beheerders: Alleen beheerders kunnen mappen op het hoogste niveau beheren. Teamleden kunnen geen mappen toevoegen aan dit niveau van de teamruimte.
  2. Klik op Opslaan.
highlight icon

Opmerkingen:

• Als je Alleen beheerders kiest, kun je de pagina Materiaal gebruiken om materiaal op het hoogste niveau van de teamruimte toe te voegen, te verwijderen en te verplaatsen, of de naam ervan te wijzigen. De knoppen Uploads en Maken op de pagina Alle bestanden worden grijs weergegeven.
  • Als je Iedereen kiest, kun je de pagina Materiaal, de pagina Alle bestanden of de desktop-app gebruiken om het hoogste niveau van de teamruimte te beheren.
  • De persoon die een teammap maakt, bepaalt wanneer hij of zij deze wil delen en met wie de teammap wordt gedeeld

Een map op het hoogste niveau maken

Vanaf de pagina Materiaal kun je de mappenstructuur van je team ordenen. Teambeheerders kunnen hier ook het lidmaatschap van gedeeld materiaal beheren.

Je maakt als volgt een teammap:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Inhoud.
  4. Klik rechts op Teammap maken.
  5. Geef deze map een naam.
    • Schakel het selectievakje naast Deze map automatisch synchroniseren met computers van leden uit om automatische synchronisatie te voorkomen.
  6. Klik op Maken.
  7. Kies of je iedereen in je team of alleen specifieke leden toegang wilt geven tot deze map.
  8. Nodig groepen uit voor de teammap door de groepsnaam in te voeren. Meer informatie over het instellen van groepen
    • Klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer Kan bewerken of Kan bekijken.
  9. Klik op Toevoegen.
highlight icon

Opmerking: Wanneer een teammap wordt gemaakt, bepaalt de persoon die de map heeft gemaakt wanneer hij of zij de map wil delen en met wie de map wordt gedeeld.

Toegang tot mappen op het hoogste niveau beheren

Je beheert als volgt de toegang tot een map op het hoogste niveau:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Inhoud.
  4. Wijs de naam van de map aan waarvoor je de toegang wilt beheren.
  5. Klik op Beheren.
highlight icon

Opmerking: je ziet een lijst met namen en groepen van iedereen die toegang heeft tot deze teammap.

1. Klik in het vervolgkeuzemenu naast de naam van de persoon of groep waarvoor je de toegang wilt wijzigen. Vanaf hier kun je toegang tot de teammap verlenen door Kan bewerken of Kan weergeven te kiezen. Je kunt de teammap ook volledig ontoegankelijk maken door te klikken op Verwijderen.Klik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen. Je kunt ook de naam van een persoon of groep invoeren en klikken op Toevoegen om de persoon of groep aan de map toe te voegen.
highlight icon

Opmerking: beheerders kunnen teammappen ook verwijderen, archiveren, kopiëren en de naam ervan wijzigen.

Toegang krijgen tot de persoonlijke map van een teamlid

Teambeheerders van Advanced en Enterprise kunnen de mappen van teamleden openen wanneer ze zich aanmelden als lid of vanaf de pagina Materiaal. Toegang tot ledenmappen vanaf de pagina Materiaal:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast het account van het teamlid namens wie je je wilt aanmelden.
  5. Klik op Aanmelden als lid.
  6. Klik op Aanmelden om te bevestigen.
  7. Klik als je klaar bent op Afmelden op de rode banner bovenaan de pagina.

Meer informatie over de functie 'Aanmelden als lid'.

Voor ondersteuning bij het beheren van teammappen, of om je Dropbox-teamlidmaatschap of proefperiode op te zeggen, kun je contact opnemen met Dropbox Support.