Gebruikersaccounts herstellen die zijn verwijderd uit een Dropbox-teamaccount

Bijgewerkt Oct 27, 2023

In dit artikel wordt uitgelegd hoe beheerders van Dropbox-teams verwijderde teamleden kunnen herstellen. Ben je geen lid van een Dropbox-team, dan vind je hier meer informatie over het terugzetten van verwijderde bestanden of het herstellen van een niet-actief account.

Als een Dropbox-teambeheerder per ongeluk een teamlid heeft verwijderd, heeft de beheerder zeven dagen de tijd om de gebruiker te herstellen. Wanneer een lid wordt hersteld, wordt het account opnieuw geactiveerd met dezelfde bestanden en machtigingen. Het account wordt dus weer precies zoals het was voordat het werd verwijderd. Teambeheerders en beheerders van gebruikersbeheer kunnen verwijderde gebruikers herstellen.

Een teamlid herstellen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu Type lid.
  5. Selecteer Verwijderd.
  6. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van het lid dat je wilt herstellen. Als je de naam niet ziet, betekent dit dat dat lid niet kan worden hersteld.
  7. Klik op Lid herstellen.
  8. Klik op Herstellen in het pop-upvenster.

Wat als ik de optie voor het herstellen van een teamlid niet zie?

Er zijn een paar redenen waarom een beheerder de optie voor het herstellen van een teamlid niet ziet. Dit zijn onder meer:

• Het teamlid is meer dan zeven dagen geleden verwijderd. Na zeven dagen kan een beheerder met behulp van accountoverdracht de bestanden overdragen aan een nieuw teamlidaccount.
  • Een beheerder heeft al accountoverdracht gebruikt voor het account van het verwijderde teamlid.
  • Een beheerder heeft ervoor gekozen het teamlid definitief te verwijderen.
  • Het lid is hersteld door Dropbox Support.
  • De gebruiker is uitgenodigd, maar nooit lid geworden van je team.
  • Het lid is verwijderd door een app die versie 1 van de Dropbox API gebruikt.

Wat wordt er hersteld?

Wanneer je een verwijderd teamlid herstelt, moet het account van dat teamlid worden hersteld naar de eerdere staat, inclusief gedeelde mappen, bestanden, Paper-documenten en alle gebruikersinstellingen. Het herstel van verwijderde leden moet echter alleen als reservemogelijkheid worden gebruikt.

Als je niet zeker weet of je een lid moet verwijderen of niet, kun je het lid eerst schorsen.

Wat wordt niet hersteld?

Voor bepaalde items worden herstelde teamleden niet opnieuw toegevoegd aan de lijsten met uitzonderingen. Als teamleden bijvoorbeeld op een lijst met uitzonderingen stonden voor Enterprise Mobility Management (EMM), moet je ze opnieuw toevoegen aan de lijst met uitzonderingen nadat je hun account hebt hersteld.

Meerdere teamleden herstellen met de Dropbox API

Wanneer je in één keer een groot aantal teamleden wilt herstellen, gebruik je de Dropbox-API. Je kunt dit op twee manieren doen: