Mijn Dropbox Business-account is 'vol' of 'bijna vol'. Waarom en wat kan ik doen?

Als je een bericht ziet dat je Dropbox Business-account 'vol' of 'bijna vol' is, betekent het dat je de opslaglimiet (bijna) bereikt hebt die door je teambeheerder is ingesteld. Als een account eenmaal vol is, stop het synchroniseren en kunnen er geen bestanden meer worden geüpload.

Teambeheerders kunnen opslaglimieten instellen voor individuele teamleden en teams. Om de huidige limieten en het gebruik voor jezelf en voor je team te bekijken, ga je naar je accountpagina.

Teambeheerders kunnen ook strengere limieten instellen voor teamleden die de limiet overschrijden. Dropbox werkt dan anders voor die leden. Dit betekent met name:

• Bestanden zullen niet langer synchroniseren, waaronder wijzigingen aangebracht aan bestanden in hun Dropbox-account of wijzigingen aangebracht aan bestanden in een gedeelde map waar zij lid van zijn.
  • Ze kunnen niet langer bestanden uploaden naar hun eigen Dropbox-accounts. Ze kunnen echter wel bestanden uploaden naar een teammap of een gedeelde map van iemand anders uit het team.

Wat moet ik doen als mijn account 'vol' of 'bijna vol' is?

Als je een van deze waarschuwingsberichten ontvangt, kun je twee dingen doen:

Zodra je bestanden hebt verwijderd—of meer ruimte hebt gekregen—, zou je de waarschuwingsberichten niet meer moeten zien.

Hoe verwijder ik bestanden uit Dropbox?

Er zijn verschillende manieren om bestanden uit Dropbox te verwijderen:

Hoe zie ik de grootte van bestanden, mappen of gedeelde mappen in Dropbox?

Er zijn twee manieren om de grootte van bestanden en mappen in Dropbox te bekijken:

• Op dropbox.com
  • In de Dropbox-map in Verkenner (Windows) of Finder (Mac).
  • Opmerking: je moet mogelijk met de rechtermuisknop of met Control klikken en Eigenschappen (Windows) of Get Info (Mac) selecteren om de grootte van bestanden of mappen te bekijken.

Hoe zie ik hoeveel opslagruimte ik momenteel gebruik?

Controleer de resterende opslagruimte in je Dropbox-account.