Een handtekening toevoegen aan een PDF-bestand

Bijgewerkt Sep 15, 2023
warning icon

Handtekeningen die via deze functie aan PDF-bestanden worden toegevoegd, zijn juridisch bindend.

Je kunt PDF's die je bewerkt zelf ondertekenen op dropbox.com of op de mobiele Dropbox-app. Als je deze functie gebruikt, worden je Dropbox Sign-account en primaire Dropbox-account gekoppeld, als beide onder hetzelfde e-mailadres vallen. Als je nog geen Dropbox Sign-account hebt, wordt er een Basic-account gemaakt onder het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Dropbox-account op het moment dat je een PDF zelf ondertekent.
highlight icon

Opmerking: deze functie is alleen bedoeld voor zelf ondertekenen van bestanden.

Een handtekening toevoegen in een PDF op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de naam van het PDF-bestand dat je wilt ondertekenen.
  3. Klik op Bewerken boven de voorbeeldweergave van het bestand. Hiermee wordt de bewerkingsmodus geopend.
  4. Klik op Ondertekenen boven de voorbeeldweergave van het bestand.
  5. Voeg je handtekening toe.
    • Klik op Tekenen in de werkbalk Ondertekenen om een handtekening te tekenen. Voeg je handtekening toe met je muis of touchpad.
    • Om je handtekening te typen, klik je op Typen en voer je vervolgens je naam in. Om het lettertype van de handtekening te wijzigen, klik je op Lettertype wijzigen linksonder in het handtekeningvenster.
    • Klik op Uploaden om je handtekening te uploaden. Klik op Foto uploaden om te kiezen uit je desktop- of Dropbox-bestanden.
      • Opmerking: foto's van handtekeningen moeten kleiner zijn dan 40 MB en moeten van een van de volgende bestandstypen zijn: .png, .jpg, .jpeg, .bmp of .gif.
  6. Klik op Invoegen om je geselecteerde handtekening aan het PDF-bestand toe te voegen.
  7. Klik op Gereed.
    • Je bewerkte PDF-bestand wordt opgeslagen als nieuw bestand in je Dropbox-account. Iedereen met toegang tot het originele bestand kan deze wijzigingen niet zien.
highlight icon

Opmerking: In gemarkeerde PDF's die na ondertekening zijn opgeslagen, kan sommige gemarkeerde tekst geredigeerd lijken in plaats van gemarkeerd. PDF's zonder markering worden na ondertekening opgeslagen zoals gebruikelijk.

Een handtekening toevoegen aan een PDF op de mobiele Dropbox-app

iOS en Android

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Ga naar het bestand dat je wilt ondertekenen.
  3. Tik op de PDF om een voorbeeld te openen.
  4. Tik linksonder op Bewerken/Ondertekenen.
  5. Kies Alleen jij.
  6. Tik op Handtekening toevoegen.
    • Als je nog geen handtekening hebt opgeslagen, kun je je handtekening tekenen onder Ondertekenen.
    • Als je een handtekening hebt opgeslagen, tik dan op de gewenste handtekening onder Handtekening selecteren.
    • Op een opgeslagen handtekening toe te voegen, tik je op + (plus-teken) naast handtekening Bewerken, teken je de nieuwe handtekening en tik je op Gereed.
    • Om je opgeslagen handtekeningen te bewerken, tik je op Bewerken naast Handtekening selecteren.
  7. Verplaats je handtekening naar de gewenste plek en pas de grootte aan.
  8. Tik op Opslaan.