Microsoft Office-bestanden gezamenlijk bewerken in Dropbox

Bijgewerkt Apr 24, 2024
person icon

Dit artikel beschrijft een functie die beschikbaar is voor gebruikers van de Dropbox-abonnementen Standard, Advanced, Business, Business Plus en Enterprise.

Je kunt samenwerken aan Microsoft Office-bestanden op de computer, internet en mobiele apparaten. Documenten worden automatisch opgeslagen in Dropbox om onderbreking van de workflow of conflicterende versies te voorkomen. Je kunt ook zien wie het bestand nog meer heeft geopend en de wijzigingen van de andere gebruikers live volgen. Vervolgens worden alle wijzigingen automatisch opgeslagen in je Dropbox-account.

Meer informatie over samenwerking aan en cocreatie van Microsoft-documenten.

Aan de slag met Microsoft Office

Om de cocreatiefunctie te gebruiken, moet je Dropbox toevoegen als cloudopslaglocatie in Microsoft Office. Je moet dit doen voor elk nieuw apparaat waarop je cocreatie wilt inschakelen.

warning icon

Belangrijke opmerkingen:

• Microsoft voor Desktop is momenteel een bètaversie en er zijn aanvullende voorwaarden van toepassing. Je kunt jezelf aanmelden voor vroege toegang.
  • Om gezamenlijk bestanden te kunnen bewerken, heb je een Microsoft Account en Microsoft Office 365 Business licentie nodig.

Dropbox toevoegen als plaats (Windows) of opslagaccount (Mac):

1. Open Microsoft Word, PowerPoint of Excel op je bureaublad.
  2. Klik op Bestand
  3. Klik op Openen
  4. Klik op een plaats toevoegen (Windows) of Beheer opslagaccounts (Mac).
  5. Klik op Dropbox (bèta).
  6. Meld je aan met je Dropbox inloggegevens.
  7. Klik op Aanmelden

Hiermee wordt Dropbox toegevoegd als locatie om bestanden te openen en op te slaan.

Wanneer Dropbox als locatie is toegevoegd, kun je elk Dropbox-bestand waar je toegang toe hebt op twee manieren openen:

• Rechtstreeks vanuit de Verkenner (Windows) of de Finder (Mac). Als je dubbelklikt op het bestand, wordt er een cocreatiesessie gestart.
  • Als je het bestand opent vanuit de Office-app, wordt er een cocreatiesessie gestart. Dit doe je als volgt:
    1. Open Microsoft Word, PowerPoint of Excel op je bureaublad.
    2. Klik op File (Bestand).
    3. Klik op Dropbox
    4. Klik op Openen.

Om een bestand lokaal te openen zonder een cocreatiesessie te starten, kun je:

• Het bestand vergrendelen voordat je het opent.
  • Automatisch opslaan uitschakelen (linksboven in Word, Excel of PowerPoint) nadat je het bestand hebt geopend.
  • Microsoft 365 desktop cocreatie uitschakelen voor jouw apparaat via Dropbox desktop-app-voorkeuren.

Bestand gezamenlijk bewerken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de naam van een Word-, Excel- of PowerPoint-bestand dat is opgeslagen in een gedeelde map.
  3. Klik op '' (drie horizontale puntjes) naast de bestandsnaam.
  4. Wijs Openen aan en selecteer Webversie van Word in het menu dat verschijnt.
  5. Vraag de mensen met wie je wilt samenwerken dezelfde stappen te volgen.
  6. Het bestand wordt in je webbrowser geopend in Office Online. Je kunt het vervolgens bewerken.
  7. Klik op Opslaan en teruggaan naar Dropbox als je klaar bent met bewerken.

Je maakt als volgt een nieuw Office-bestand vanuit Dropbox:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Wijs Document, Presentatie of Spreadsheet aan, afhankelijk van het type bestand dat je wil maken.
  4. Klik op Word-document, PowerPoint-presentatie of Excel-werkmap.
  5. Log in op Office Online en maak een nieuw bestand aan.
warning icon

Belangrijke opmerkingen:

• Wanneer je op Aanmaken klikt en een bestandstype selecteert, wordt je doorgestuurd naar Office Online.
  • Wanneer je een nieuw bestand aanmaakt via Office Online, wordt er automatisch een link naar dit bestand opgeslagen in Dropbox zodat je er gemakkelijk bij kunt.
  • Je hebt een abonnement op Office Online nodig om Office Online-bestanden te maken vanuit Dropbox.

highlighter icon

Opmerking: Cocreatie wordt nog niet ondersteund op Android-apparaten. Je kunt bestanden wel bewerken.

Je kunt iedere mobiel of tablet gebruiken waarop Dropbox en de Microsoft Office 365 app geïnstalleerd zijn.

Meer informatie over het installeren van de Dropbox app op je mobiele apparaat.

Meer informatie over het installeren van Microsoft Office 365 op je mobiele apparaat.

Wanneer je de Dropbox-app en de Microsoft Office 365-app hebt geïnstalleerd, voeg je Dropbox toe als opslagaccount. Dit doe je als volgt:

1. Open Microsoft Word, PowerPoint of Excel op je mobiele apparaat.
  2. Klik op het mappictogram rechtsonder in het scherm om een bestand te openen.
  3. Klik op opslagaccount toevoegen.
  4. Klik op Dropbox (bèta).
  5. Meld je aan met je Dropbox-aanmeldgegevens of selecteer een Dropbox-account om te koppelen.
  6. Klik op Aanmelden

Hiermee wordt Dropbox toegevoegd als locatie om bestanden te openen en op te slaan.

Nadat Dropbox als locatie is toegevoegd, kun je elk Microsoft-bestandstype dat met je is gedeeld openen om dit gezamenlijk vanaf je mobiele apparaten te bewerken.

De standaardlocatie voor openen veranderen

De standaardlocatie voor openen wordt automatisch ingesteld op Bekijken in Dropbox. Om deze standaard te wijzigen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Apps
  5. Scrol naar Standaard bewerkingsapps
  6. Open de vervolgkeuzelijst naast het bestandstype en kies je voorkeur.
    • Opmerking: Deze optie is standaard ingesteld op Weergeven in dropbox.com.

Systeemvereisten

Als je bestand een van de volgende extensies heeft, is cocreatie beschikbaar op dropbox.com of in de desktop-app.

.docx

.pptx

.xlsx

highlighter icon

Opmerking: Microsoft Office moet versie 2308 of hoger hebben voor compatibiliteit met Microsoft-cocreatie voor Dropbox Bèta. Meer informatie over de installatie van Office-updates.

In de Office desktop-app kun je bestanden tot 250 MB openen. Als het bestand echter groter is dan 250 MB en wordt geopend vanuit de Verkenner (Windows) of de Finder (macOS), wordt het geopend in de offline-modus. De prestaties voor grote bestanden zijn afhankelijk van je netwerk- en computerbandbreedte.

Windows

Als je Microsoft-cocreatie op Windows wilt gebruiken, moet je Windows 11 of hoger gebruiken.

Mac OS

Als je een bestand rechtstreeks vanuit de Finder opent om een cocreatiesessie te starten, moeten gebruikers hun Dropbox desktop-app bijwerken naar Bestandsaanbieder. Dit is de meest up-to-date en meest vergaand geïntegreerde ervaring voor macOS. Hiervoor is macOS-versie 12.5 of hoger vereist.

Mac-gebruikers die Bestandsaanbieder niet hebben, kunnen nog wel bestanden openen voor cocreatie vanuit Word, Excel en Powerpoint.

Je kunt elke browser op je Windows- of macOS- computer gebruiken.

Elk mobiele iOS-apparaat dat de Dropbox-app en de Office 365-app ondersteunt.

Microsoft-cocreatie is niet beschikbaar op Android.

Je feedback delen

Wij zijn blij met je feedback, vragen of suggesties over hoe we deze ervaring kunnen verbeteren. Neem deel aan een discussie over Microsoft-cocreatie voor Dropbox Bèta of start er een op onze communitypagina.