Live beoordeling gebruiken in Dropbox Replay

Bijgewerkt Nov 13, 2023

Je kunt een live beoordelingssessie starten in Dropbox Replay om samen met collega's audio- en videobestanden in realtime te beoordelen. Tijdens een live beoordelingssessie kun je rechtstreeks opmerkingen aan individuele frame toevoegen en de opmerkingen van anderen bekijken. In een live beoordelingssessie voor een videobestand kunnen jij en je collega's ook op het frame tekenen, visuele elementen markeren, en tekeningen en markeringen van anderen bekijken. Iedereen in de live beoordelingssessie kan het afspelen van audio of video regelen.

Meer informatie over eenvoudig samenwerken en video's beoordelen met Dropbox Replay.

Een live beoordelingssessie starten

Je start als volgt een live beoordelingssessie in Replay:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Replay.
    • Dropbox Replay wordt geopend in een nieuw tabblad.
  4. Open het audio- of videobestand dat je wilt beoordelen.
  5. Klik op Live beoordeling starten in de rechterbovenhoek.

Onderaan je scherm verschijnt de melding dat de livesessie is gestart.

Een live beoordelingssessie delen

Je kunt als volgt je bestand delen en collega's uitnodigen voor je live beoordelingssessie:

1. Start een live beoordelingssessie.
  2. Klik op Delen in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Weergeven en opmerkingen toevoegen of Alleen weergeven naast Mensen met deze link kunnen.
  4. Klik op het tandwielpictogram om een wachtwoord in te stellen of te beheren wie je bestand kan downloaden.
    • Opmerking: downloads zijn standaard uitgeschakeld voor mensen die alleen kunnen weergeven.
  5. Als je Weergeven en opmerkingen toevoegen selecteert, voer je de e-mailadressen in van de collega's die je wilt uitnodigen, en klik je op Verzenden. Je kunt ook op Link kopiëren klikken en de link plakken op de plaats waar je hem wilt delen.
  6. Als je Alleen weergeven selecteert, selecteer je de bestandsversie die je wilt delen, voer je de e-mailadressen in van de collega's die je wilt uitnodigen en klik je op Verzenden. Je kunt ook op Link kopiëren klikken en de link plakken op de plaats waar je hem wilt delen.

Collega's kunnen op elk moment een live beoordelingssessie verlaten door rechtsboven op Verlaten te klikken. Ze kunnen nog steeds opmerkingen en tekeningen toevoegen buiten een live beoordelingssessie om, zolang ze gemachtigd zijn om opmerkingen toe te voegen aan het bestand.

In de rechterbovenhoek kun je zien hoeveel mensen er deelnemen aan je live beoordelingssessie, aangegeven door wordt bekeken door [x] personen.