Aby zdezaktywować konto użytkownika:
- Użytkownik nie będzie już mógł się zalogować.
- Łącza użytkownika zostaną wyłączone.
- Dokumenty zespołu użytkownika nadal będą dostępne.
- Historyczne dane użytkownika dotyczące osób odwiedzających będą nadal widoczne dla właścicieli/administratorów.
- Użytkownik zostanie usunięty z subskrypcji DocSend.
Aby uniknąć utraty dostępu do łączy i przestrzeni Space użytkownika, administratorzy lub właściciele powinni przenieść własność na innego użytkownika podczas dezaktywacji użytkownika. Administratorzy i właściciele zobaczą listę odpowiednich łączy i przestrzeni Space przed potwierdzeniem dezaktywacji.
Aby dezaktywować użytkownika:
- Zaloguj się na stronie docsend.com.
- Kliknij swojego awatara (zdjęcie profilowe lub inicjały) w prawym górnym rogu.
- Kliknij Ustawienia.
- Kliknij Firma.
- Kliknij Użytkownicy.
- Kliknij
(więcej opcji) obok imienia i nazwiska użytkownika, którego chcesz dezaktywować.
- Kliknij Dezaktywuj.
- Aby przenieść własność łączy lub przestrzeni Space użytkownika, kliknij Przenieś i kontynuuj, a następnie kliknij Dezaktywuj i przenieś.
- Aby zdezaktywować bez przeniesienia własności, kliknij Pomiń, a następnie kliknij Kontynuuj.
- Jeśli użytkownik nie jest właścicielem żadnych łączy ani przestrzeni Space, kliknij Dezaktywuj.