Co się stanie z moimi dokumentami Paper, jeśli przełączę typ konta?

Aby określić, co dzieje się z zawartością w przypadku przełączenia typu konta, znajdź poniżej odpowiedni scenariusz.

Dołączasz do zespołu lub okresu próbnego Dropbox Business

Jeśli już masz bezpłatne konto, możesz się zdecydować na dołączenie do zespołu Business przy użyciu tego samego adresu e-mail. Wszystkie dokumenty przeniosą się do zespołu Business razem z Tobą.

Możesz także zdecydować się na utworzenie nowego konta z innym adresem e-mail. W takim przypadku rozpoczniesz od zupełnie nowego, pustego konta.

Uwaga: Jeśli podczas korzystania ze starej wersji Dropbox Paper dołączyłeś(aś) do zespołu Dropbox Business korzystającego z nowej wersji 2020 Paper, dostęp do dokumentów ze starego konta jest możliwy wyłącznie za pośrednictwem paska wyszukiwania w witrynie dropbox.com. Przy użyciu paska wyszukiwania możesz znajdować swoje dokumenty Paper na podstawie ich tytułów lub zawartości.

Usuwasz zespół lub anulujesz subskrypcję Dropbox Business

Jeśli usuniesz zespół lub anulujesz subskrypcję Business:

  • Wszelka zawartość „prywatna” (czyli utworzone przez Ciebie dokumenty, które nie zostały nikomu udostępnione) wróci razem z Tobą na konto osobiste.
  • Utracisz dostęp do całej zawartości udostępnionej, w tym do dokumentów będących Twoją własnością, które udostępniłeś(aś) innym (aby dane zespołu go nie opuściły).

Uwaga do administratorów zespołów: Jeśli jesteś administratorem zespołu, cała należąca do Ciebie zawartość przeniesie się na konto osobiste razem z Tobą. Dotyczy to również dokumentów udostępnionych, z których wcześniej korzystałeś(aś) lub do których Cię zaproszono.

Przechodzisz z poziomu bezpłatnego zespołu do poziomu zespołu Dropbox Business

Jeśli dołączysz do płatnego zespołu Business lub przejdziesz na ten poziom z poziomu zespołu bezpłatnego:

  • Wszelka zawartość „prywatna” (czyli utworzone przez Ciebie dokumenty, które nie zostały nikomu udostępnione) zostanie przeniesiona razem z Tobą do zespołu Business.
  • Wszelka zawartość udostępniona i zawartość zespołu (w tym wszystkie dokumenty, których jesteś właścicielem i które udostępniłeś(aś) innym) pozostaną w bezpłatnym zespole.

Członek zespołu odchodzi z niego

Jeśli ktoś zostanie usunięty z zespołu lub opuści zespół, wszelka zawartość „prywatna” (czyli utworzone przez tę osobę dokumenty, które nie zostały nikomu udostępnione) zostanie przeniesiona z powrotem na konto osobiste tej osoby. 

Wszelkie dokumenty udostępnione utworzone przez tego członka zespołu zostaną przeniesione na konto administratora zespołu, który usunął tego członka. 

Żaden z tych opisów nie pasuje do Twojej sytuacji? 

Skontaktuj się z pomocą techniczną, aby uzyskać odpowiedzi na ewentualne inne pytania. 

Jak przydatny był ten artykuł?

Przykro nam to słyszeć.
Daj nam znać, co możemy poprawić:

Dziękujemy za przesłanie opinii.
Daj nam znać, jak pomógł ten artykuł:

Dziękujemy za przesłanie opinii.