Dlaczego widzę komunikat o błędzie „Dropbox musi ponownie zsynchronizować Twoje pliki”?

Podczas próby dołączenia do zespołu Dropbox Business lub jego opuszczenia możesz otrzymasz następujący komunikat o błędzie:

Aby wykonać aktualizację do nowej taryfy, Dropbox musi ponownie zsynchronizować Twoje pliki, co może trochę potrwać. Twoje bieżące pliki zostaną zapisane w folderze Dropbox (stary).

Jeśli widzisz ten komunikat o błędzie, Twoje pliki są bezpieczne, ale Dropbox musi je ponownie zsynchronizować. 

Najpierw Dropbox zmienia nazwę bieżącego folderu na Dropbox (stary).

Następnie Dropbox tworzy nowy folder w tej samej lokalizacji na komputerze i ponownie synchronizuje do niego pliki z Twojego konta.

W ten sposób powstają dwa foldery. Ten proces jest tylko środkiem ostrożności dającym gwarancję, że w trakcie ponownego synchronizowania plików na Twoim komputerze znajduje się ich bezpieczna kopia. Zalecamy nieaktualizowanie folderu Dropbox (stary) podczas ponownej synchronizacji plików – dzięki temu po zakończeniu tej operacji będziesz mógł/mogła usunąć ten folder bez straty ewentualnych zmian.

Jak przydatny był ten artykuł?

Przykro nam to słyszeć.
Daj nam znać, co możemy poprawić:

Dziękujemy za przesłanie opinii.
Daj nam znać, jak pomógł ten artykuł:

Dziękujemy za przesłanie opinii.