Anulowanie subskrypcji Dropbox lub okresu próbnego zakupionych na urządzeniu mobilnym

W przypadku zakupu Dropbox lub rozpoczęcia okresu próbnego z telefonu lub tabletu, musisz anulować subskrypcję w iTunes lub Google Play, w zależności od rodzaju urządzenia.

Dowiedz się, jak anulować subskrypcję Dropbox zakupioną na komputerze.

Anulowanie subskrypcji Dropbox lub okresu próbnego na iPhonie lub iPadzie

W przypadku zakupu Dropbox na iPhonie, iPadzie lub innym urządzeniu z iOS możesz anulować subskrypcję Dropbox lub bezpłatną wersję próbną, wykonując te czynności:

  1. Na iPhonie lub iPadzie otwórz aplikację Ustawienia.
  2. Stuknij swoją nazwę.
  3. Stuknij Subskrypcje.
  4. Stuknij Dropbox.
  5. Stuknij Anuluj subskrypcję
    • Jeśli nie widzisz przycisku do anulowania lub widzisz czerwony komunikat o wygaśnięciu, subskrypcja została już anulowana.

Taryfa Twojego konta zostanie zmieniona na Dropbox Basic (bezpłatna) pod koniec cyklu rozliczeniowego. 

Dowiedz się więcej o anulowaniu subskrypcji w centrum pomocy Apple.

Anulowanie subskrypcji Dropbox lub okresu próbnego na Androidzie

W przypadku zakupu Dropbox na urządzeniu z Androidem możesz anulować subskrypcję Dropbox lub bezpłatną wersję próbną, wykonując te czynności:

  1. Otwórz aplikację mobilną Dropbox.
  2. Stuknij kartę Konto w prawym dolnym rogu.
  3. Stuknij Zarządzaj subskrypcją.
  4. Stuknij Jak anulować.
  5. Stuknij Anuluj taryfę u dołu ekranu. Spowoduje to wyświetlenie subskrypcji w Google Play.
  6. Stuknij Anuluj subskrypcję.

Otrzymasz wiadomość e-mail na swoje konto Google, aby potwierdzić anulowanie, a taryfa konta zostanie zmieniona na Dropbox Basic (bezpłatna) pod koniec cyklu rozliczeniowego. 

Dowiedz się więcej o anulowaniu subskrypcji w centrum pomocy Google.

Co się dzieje, gdy anuluję okres próbny Dropbox?

Jeśli anulujesz subskrypcję Dropbox lub okres próbny albo wygaśnie Twoja subskrypcja, taryfa Twojego konta zostanie zmieniona na konto Dropbox Basic (bezpłatna) pod koniec cyklu rozliczeniowego lub okresu próbnego.

Ponadto:

  • Zachowasz dostęp do wszystkich swoich plików i folderów.
  • Dropbox przechowuje usunięte wersje Twoich plików przez 30 dni na wypadek zmiany zdania.
  • Jeśli przekroczysz limit miejsca obniżonej taryfy, Dropbox przestanie synchronizować pliki.
Jak przydatny był ten artykuł?

Przykro nam to słyszeć.
Daj nam znać, co możemy poprawić:

Dziękujemy za przesłanie opinii.
Daj nam znać, jak pomógł ten artykuł:

Dziękujemy za przesłanie opinii.