Vilken mejladress har jag till mitt Dropbox-konto?

Din mejladress är ditt användarnamn för ditt Dropbox-konto. Om du inte är säker på vilken mejladress som används till ditt Dropbox-konto kan du hitta uppgiften på en enhet du länkat till kontot, genom en mapp du delat eller genom din betalningsinformation om du köpt en prenumeration.

Avsnitt i den här artiklen:

Så här hittar du mejladressen till ditt Dropbox-konto

Hitta din mejladress:

Från datorn

1. Öppna dina inställningar för Dropbox-klienten.
  2. Klicka på fliken Konto. Mejladressen till ditt Dropbox-konto finns där.

Från mobilen eller surfplattan

1. Öppna Dropbox-applikationen.
    • I iOS: Tryck på personikonen.
    • I Android: Tryck på knappen Meny på telefonen och sedan på Inställningar.
  2. Mejladressen till Dropbox-kontot finns högst upp på listan.

Från en delad mapp

Om du är medlem i en delad mapp, kan en annan medlem i den mappen söka upp kontots adress.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Klicka på Delning.
  4. Leta upp den delade mappen och klicka på (ikonen med tre punkter) intill namnet på den delade mappen.
  5. Välj Dela.

Personen ser mejladressen intill ditt namn i listan över medlemmar i den delade mappen.

Om du har en betald prenumeration på Dropbox

Om du har en betalad Dropbox-prenumeration går det att använda vårt verktyg för kontokortssökning för att hitta mejladressen kopplad till en debitering.

Jag ser meddelandet ”Kontot finns inte”

Om du får felet ”Kontot finns inte” när du försöker logga in på Dropbox har du kanske registrerat Dropbox med en annan mejladress. Meddelandet ”Kontot finns inte” orsakas oftast av en felskriven eller felaktig mejladress. Med andra ord är den faktiska mejladressen på kontot annorlunda än den du angav. Om du ser detta meddelande, prova först att logga in igen. Glöm inte att kontrollera mejladressen och dess stavning.

Om du vet vad din mejladress är och fortfarande får detta meddelande, eller om du fått ett mejl från oss om ett inaktivt konto, kan ditt konto ha inaktiverats.