Så här bjuder du in personer till ditt Dropbox-teamkonto

Uppdaterat Mar 08, 2024
Vissa typer av administratörer kan bjuda in personer till ett Dropbox-teamkonto. Teammedlemmar kan bjuda in nya personer till ett Dropbox-teamkonto om en administratör tillåter det.

Så här bjuder du in personer till ditt Dropbox-team om du är administratör

Administratörer kan bjuda in personer individuellt via mejl eller gruppvis med en CSV-fil. Följ instruktionerna för metoden som du föredrar nedan.

Bjud in personer individuellt:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Ange e-postadressen till personen (eller personerna) som du vill bjuda in.
  6. Klicka på Bjud in [x] person eller Bjud in [x] personer.

Bjud in personer gruppvis med en CSV-fil:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Importera CSV-fil till höger.
  5. Klicka på Ladda ner mall om du vill fylla i CSV-filen.
  6. Importera den ifyllda CSV-filen.
  7. Klicka på Fortsätt.
    • Du ser ett fönster som visar hur många inbjudningar du skickar och hur många licenser du har tillgängliga.
  8. Klicka på Bjud in.

Läs om att hantera medlemsinställningar för ditt Dropbox-teamkonto.

highlight icon

Obs! Inbjudningar som inte har accepterats än visas i listan med väntande medlemmar.

Så här bjuder du in personer till ditt Dropbox-team om du är en teammedlem

Teammedlemmar kan bjuda in personer individuellt via e-post om administratören tillåter det. Så här gör du:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Visa team och grupper.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
    • Om du inte ser Bjud in medlemmar kan din administratör ha inaktiverat den här funktionen för ditt team. Klicka på Föreslå medlemmar istället för att skicka ett förslag till ditt teams administratör.
  5. Ange e-postadressen till personen (eller personerna) som du vill bjuda in.
  6. Klicka på Bjud in att gå med.

Vanliga frågor om teaminbjudningar

Finns det en gräns för antalet personer man kan bjuda in till sitt Dropbox-team?

Varje person som läggs till i ditt team använder en av teamets licenser. Det inkluderar väntande inbjudningar och inaktiverade medlemmar.

Om du inte har en licens över när du bjuder in någon till teamet så debiteras du för en. Detta gäller inte team som betalar med manuell fakturering. För dessa team måste kontoansvarig lägga till fler licenser om det inte finns några kvar.

Vad händer om du har en inaktiv licens?

Inaktiva licenser tas inte bort automatiskt. Vissa typer av administratörer kan lägga till eller ta bort licenser i adminkonsolen.

Kan jag bjuda in någon som är medlem i ett annat Dropbox-team?

Du kan inte bjuda in en medlem till teamet som redan är med i ett annat Dropbox-teamkonto. De kan antingen gå med i ditt team med en annan e-postadress eller lämna sitt nuvarande team.

Om en administratör försöker lägga till en teammedlem som redan är med i ett Dropbox-team kommer de att få ett felmeddelande som säger ”1 mejladress har redan bjudits in av ett annat team”.

Kan jag lägga till någon till mitt Dropbox-team med ”Logga in med Apple”?

Om medlemmen som du vill bjuda in använde Logga in med Apple och dolde mejladressen behöver de uppdatera sin mejladress innan det går att lägga till dem i Dropbox-teamkontot. Du kan inte lägga till någon som har en mejladress av typen @privaterelay.appleid.com till ett Dropbox-teamkonto.