Hur man hanterar inställningar för Dropbox-mobilappen

Uppdaterat Feb 15, 2024
person icon

Funktionerna som beskrivs i den här artikeln gäller för alla Dropbox-kunder.

Den här artikeln diskuterar hur du hanterar kontoomfattande inställningar i Dropbox-mobilappen.

Läs mer om att ladda ner Dropbox-appen till din mobila enhet.

Så här får du åtkomst till dina kontoinställningar

Så här kommer du åt dina kontoinställningar för din Dropbox-mobilapp:

1. Logga in på Dropbox för mobila enheter med ditt Dropbox-konto.
  2. Tryck på knappen Konto längst ned på skärmen.
  3. Tryck på inställningar (kugghjulsikon) längst upp till höger.
  1. Starta Dropbox-appen.
  2. Tryck på menyikonen (staplade horisontella linjer).
  3. Tryck på inställningar (kugghjulsikon) för att öppna menyn Inställningar.

Allmänt

Från Dropbox-mobilappen kan du:

• Lägga till eller uppdatera din profilbild.
  • Se ditt tillgängliga lagringsutrymme.
  • Hantera offlinefiler.
  • Skapa, spara och synkronisera unika lösenord.
highlight icon

Obs! Dropbox Passwords finns endast tillgängligt för alla kunder som använder Dropbox Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced och Enterprise.

Så här kommer du åt dessa funktioner från din kontosida:

1. Starta Dropbox-appen.
  2. Tryck på knappen Konto längst ned på skärmen.

Hantera inställningarna för din Dropbox-mobilapp

Offlinefiler

Du kan göra dina Dropbox-filer och mappar tillgängliga offline på din mobila enhet. Det fungerar ungefär som att du laddar ner dina filer och mappar, förutom att de fortfarande är tillgängliga i Dropbox. De sparas både offline på din enhet och online på dropbox.com.

Läs om hur du gör en fil eller mapp tillgänglig offline från Dropbox-mobilappen.

Använd mobildata

När detta är aktiverat kommer Dropbox att ladda ner offlinefiler med den dataplan som är kopplad till din mobila enhet. Om reglaget inte är på laddas offlinefiler bara ned när du är ansluten till Wi-Fi.

Åtkomstkod

Du kan ställa in ett fyrsiffrigt lösenord för att säkra åtkomsten till ditt konto på din mobila enhet. Om du har aktiverat lås med åtkomstkod måste du ange det varje gång du startar eller återgår till Dropbox-appen. Du kan ändra ditt lösenord eller stänga av det när som helst från skärmen Inställningar .

Läs mer om hur du konfigurerar åtkomstkoder för Dropbox-mobilappar.

Filer

Med Dropbox-mobilappen kan du skapa och ladda upp filer direkt till ditt Dropbox-konto från din telefon eller surfplatta. Uppladdade filer synkroniseras överallt där du kommer åt dina filer i Dropbox.

Läs om hur du laddar upp filer till Dropbox på en mobil enhet.

Läs om hur du tar bort filer på ditt Dropbox-konto från din mobila enhet.

Support

Du kan se våra användarvillkor, integritetspolicy, skicka in en supportförfrågan, betygsätta Dropbox-mobilappen och mer från den här fliken.

Rensa historik

Om du trycker på Rensa sökhistorik rensas sökdata från din Dropbox-mobilapp.

Rensa cache

Om du trycker på Rensa cache rensas filerna som är lagrade lokalt på din mobila enhet. Detta kan förbättra hastigheten och funktionaliteten när du använder Dropbox-mobilappen.

warning icon

Viktigt: Dina offlinefiler kommer inte att tas bort från den här åtgärden. Vissa filer kan ta längre tid att läsa in.

Hantera dina filer i Dropbox iOS-appen på File Provider

Dropbox iOS på File Provider är vår senaste uppdatering som använder Apples uppdaterade File Provider API för att djupare integrera med mobila enheter som kör iOS.

Dropbox iOS-appen uppdateras automatiskt till den senaste versionen när du uppdaterar din iOS. Om du vill gå tillbaka till att använda den klassiska integrationen (fortfarande på File Provider) kan du göra det genom att följa stegen nedan.

Åtgärder

Om du trycker på Konvertera alla till klassisk integration återställs appen till den klassiska File Provider-integrationen på iOS.

warning icon

Viktigt: Detta tar bort alla nerladdade filer och alla filer som inte laddats upp kommer att gå förlorade.

Så här gör du:

1. Starta Dropbox-appen.
  2. Tryck på knappen Konto längst ned på skärmen.
  3. Tryck på inställningar (kugghjulsikon) för att öppna menyn Inställningar.
  4. Tryck på integrationen Native Files.app under Filer.
  5. Tryck på Konvertera alla till klassisk integration.
  6. Tryck på Konvertera.

Rensa cache

Om du trycker på Rensa cache rensas filerna från Files.app på din mobila enhet. Detta kan förbättra hastigheten och funktionaliteten när du använder Dropbox iOS-appen.

warning icon

Viktigt: Detta kommer att rensa cachen för alla konton. Detta tar bort alla nerladdade filer och alla filer som inte laddats upp kommer att gå förlorade.

Delningar

Så här delar du filer eller mappar i ditt Dropbox-konto på din mobila enhet:

1. Starta Dropbox-appen.
  2. Tryck på Filer längst ned på skärmen.
  3. Tryck på ”” (vertikal ellips på Android) eller ”...” (tre punkter på iPhone eller iPad) bredvid filen eller mappen du vill dela.
  4. Tryck på Dela.

Läs mer om hur du sparar eller delar filer med andra appar.