Så här annullerar du en kostnadsfri provperiod på ett Dropbox-teamkonto

Uppdaterat Oct 10, 2023

Om du registrerat dig för en kostnadsfri provperiod med Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise hittar du information i den här artikeln om hur du annullerar provperioden innan den upphör, så att du inte debiteras.

Om du inte annullerar den kostnadsfria provperioden innan den upphör debiteras du för Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise med den faktureringsinformation du använde när du registrerade dig för provperioden.

highlight icon

Obs! Endast en administratör kan avbryta en provperiod på Dropbox Standard, Advanced eller Enterprise. Om du är teammedlem ska du kontakta din teamadmin.

Annullera en kostnadsfri Dropbox-teamprovperiod

Annullera en kostnadsfri provperiod på Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen i sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på Fakturering i vänster sidomeny.
  4. Klicka på Avbryt provperiod längst ner på sidan.
  5. Klicka på Avsluta Dropbox Business
  6. Bekräfta att du är medveten om att teamet upplöses permanent genom att klicka i kryssrutan.
  7. Klicka på Upplös teamet och logga ut

Du får ett bekräftelsemejl på att din kostnadsfria provperiod har annullerats.

Villkor för den kostnadsfria provperioden på Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise

När du registrerade dig för din kostnadsfria provperiod fick du ett mejl från Dropbox som angav längden på provperioden och annan information om den. Om du inte hittar mejlet i inkorgen bör du titta i skräppostmappen.

Om du annullerar din kostnadsfria provperiod innan den går ut, återgår du till den kontotyp du hade innan du registrerade dig för provperioden.

highlight icon

Obs! Om din provperiod löper ut och konverteras till en betald prenumeration men det inte går att förnya av någon anledning (t.ex. vid utebliven faktureringsinformation, kortet gick inte att debitera osv.) försätts teamet i ett låst tillstånd där teamet har fortsatt åtkomst till teamets filer men de flesta synknings- och delningsfunktionerna för team är borttagna. Du kan upplösa teamet om du vill ta bort all åtkomst för teamet.

Kontrollera om en kostnadsfri provperiod annullerats

När du annullerat den kostnadsfria provperioden får du ett bekräftelsemejl från Dropbox. Om du inte hittar mejlet i inkorgen bör du titta i skräppostmappen.

Om du har debiterats för Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise

Om din kostnadsfria provperiod redan tagit slut och du har börjat debiteras för Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise kan du sätta teamet i ett låst tillstånd nu direkt genom att avbryta din aktuella prenumeration. Dina funktioner för Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise annulleras i slutet av din nuvarande faktureringscykel. Du förlorar inte några av dina filer och debiteras inte på nästa faktureringsdatum.

Kontrollera ditt nästa faktureringsdatum

Läs om hur du kan visa dina tidigare fakturor från Dropbox och se ditt nästa faktureringsdatum.

Hitta din aktuella Dropbox-plan

Om du inte är säker på vilken kontotyp du har just nu kan du logga in på dropbox.com och gå till https://www.dropbox.com/account/plan.

Återbetalningar

I de flesta fall gör Dropbox inte några återbetalningar. För att inte bli debiterad i framtiden måste du annullera din aktuella prenumeration och sätta teamet i ett låst tillstånd.

Om du istället vill radera ditt Dropbox-konto helt och hållet kan du läsa om hur du gör i denna artikel.