Nergradera från Dropbox Business till Basic

Om du är teamadmin och för närvarande prenumererar på en Dropbox Business-plan kan du i den här artikeln läsa om hur du annullerar Dropbox Business och nergraderar till Dropbox Basic-planen.

Om du är teammedlem ska du kontakta din teamadmin.

Om du för närvarande har en provperiod på Dropbox Business kan du läsa hur du annullerar provperioden i stället.

Avsluta Dropbox Business

1. Logga in på dropbox.com med ditt administratörskonto.
  2. Klicka på Adminkonsolen på sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på Fakturering på vänster sidomeny.
  4. Bläddra ner och klicka på Avbryt plan.
  5. Klicka på orsaken till att du avslutar prenumerationen.
  6. Klicka på Fortsätt med annulleringen.
  7. Kryssa för alla rutor under Godkänn följande.
  8. Klicka på Slutför annullering

Du tas till en webbsida med namnet Du har annullerat Dropbox Business-kontot.

Kontrollera att annulleringen har bearbetats

Bekräfta annulleringen av Dropbox Business genom att gå till faktureringssidan på adminkonsolen på https://www.dropbox.com/team/admin/billing. Det finns en meddelanderuta längst upp där det står Din planerade annullering av Dropbox Business utförs den [date].

Det du bör känna till om annullering

När du annullerar Dropbox Business visas inte ändringen av planen omedelbart för Dropbox Business-teamet eller i kontot. Du kan fortsätta att använda Dropbox Business under den tid du har betalat för. I slutet av faktureringscykeln nergraderas du till Basic och debiteras inte någon mer gång.

När du annullerar Dropbox Business placeras teamet i ett låst tillstånd i slutet av prenumerationen, vilket gör att teamet kan fortsätta att använda teamfilerna men de flesta av teamets synknings- och delningsfunktioner tas bort. Du kan upplösa teamet om du vill ta bort all åtkomst för teamet.

Lös problem med annullering

Det du bör känna till först

• Om du tar bort Dropbox-appen från datorn eller telefonen annulleras inte Dropbox-planen och Dropbox-kontot raderas inte.
  • Om det kreditkort du använt till att betala för Dropbox upphör att gälla annulleras inte Dropbox-planen heller utan du kan fortfarande debiteras. Din bank kan automatiskt ha överfört betalningar till ditt nya kort. Vi rekommenderar att du kontaktar banken.

Hitta mejladressen för Dropbox-kontot

Om du har en Dropbox-debitering på ditt kontoutdrag men inte kommer ihåg vilket mejlkonto du registrerat dig med, kan du hitta den informationen med hjälp av det här transaktions-ID-verktyget.

Läs mer om hur du letar upp kreditkortsdebiteringar från Dropbox.

Hitta din aktuella Dropbox-plan

Om du inte är säker på vilken kontotyp du har just nu kan du logga in på Dropbox och gå till https://www.dropbox.com/account/plan, eller följa de här instruktionerna.

Återbetalningar

I de flesta fall kan Dropbox-planer inte återbetalas. Om du tror att det uppstått ett faktureringsfel kan du kontakta vårt supportteam så försöker vi hjälpa dig att hitta en lösning.

Kontakta vår support

Logga in på adminkontot och gå till dropbox.com/support för att ta reda på hur du kontaktar support per telefon. Telefonsupport är tillgänglig endast för användare med Dropbox Business under lokala öppettider.