Gå med i en Dropbox Family-plan: varningar och fel

Uppdaterat Dec 16, 2023

Inbjudan är inte tillgänglig

Om du har fått en inbjudan till en Dropbox Family-plan och inte kan godkänna inbjudan ska du ta en titt på ”inbjudan inte tillgänglig”-felmeddelandena nedan för att lösa problemet.

Du är redan medlem i den här planen

Du kanske redan har gått med i Dropbox Family-planen du blev inbjuden till. Kontrollera så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Plan.

Du kan inte vara medlem i mer än en Family-plan

Din mejladress kan endast kopplas till en Dropbox Family-plan. Om du vill gå med i en annan Family-plan måste du använda en annan mejladress och Dropbox-konto.

Innan du kan gå med i planen måste du annullera din befintliga prenumeration från din mobila enhet

Om du har en prenumeration som köpts på en mobil enhet via en appbutik måste du avbryta din befintliga plan och nergradera till Dropbox Basic. Du kan gå med i Family-planen när din nuvarande faktureringscykel slutar – du förlorar inte åtkomst till några filer när du nergraderar.

Din nuvarande plan har inte stöd för att växla till Family-planen

Om din prenumeration löstes in från en licensnyckel kommer du inte att kunna växla till Dropbox Family med det kontot. Om du vill köpa eller gå med i en Dropbox Family-plan med samma konto måste du kontakta supporten och nedgradera till en Basic-plan först.

Ditt konto har för närvarande utökad versionshistorik vilket inte stöds i Dropbox Family

Om du har köpt utökad versionshistorik kommer du inte kunna växla till Dropbox Family med det kontot. Om du vill köpa eller gå med i en Dropbox Family-plan med samma konto måste du kontakta support så tar de bort tillägget från ditt konto så att du kan uppgradera till en Family-plan.

Du får inte gå med i planen

Åtkomst till Dropbox-planer är begränsad i vissa länder och regioner. Bor du i en plats med begränsningar kan du inte gå med i Dropbox Family.

Du är inloggad på ett Dropbox-teamkonto

Är du inloggad på ett Dropbox-teamkonto kan du inte godkänna en inbjudan till Dropbox Family. Be personen som bjöd in dig att skicka inbjudan på nytt till din personliga mejladress. När du får inbjudan kan du antingen skapa ett nytt kostnadsfritt Basic-konto när du går med i planen eller använda ett befintligt Dropbox Basic-, Plus- eller Professional-konto för att gå med.

Innan du kan gå med i planen måste du avbryta din schemalagda nedgradering

Om du har planerat en nergradering till ditt Dropbox Plus- eller Professional-konto måste du avbryta nergraderingen innan du kan godkänna din inbjudan till Family-planen. När du har gått med i Dropbox Family görs en återbetalning till ditt konto för den proportionella kostnaden av din ursprungliga plan.

Du kan för närvarande inte gå med i planen

Det kan vara ett problem med din inbjudan. Uppdatera sidan för att försöka igen. Om du fortsätter att få detta meddelande ska du be personen som bjöd in dig att kontrollera status för din inbjudan.

Mejlinbjudan har inte mottagits

Om du är Family-chef för din plan och någon inte fick den mejlinbjudan du skickat kan det finnas några olika anledningar till det:

• Inbjudan levererades till skräppostmappen i mottagarens mejlkonto.
  • Inbjudan skickades till fel mejladress.

Om mottagaren inte hittar den ursprungliga inbjudan i sitt mejl eller om det fanns ett problem med adressen kan du radera den och skicka en ny inbjudan.

Så här raderar du den ursprungliga inbjudan:

1. Logga in på dropbox.com med ditt Family-konto som familjeansvarig.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Family.
  5. Klicka på de tre punkterna (…) intill inbjudan.
  6. Klicka på Radera inbjudan.

Så här skapar du en ny inbjudan:

1. Klicka på Bjud in medlemmar.
  2. Ange mejladressen för familjemedlemmen du vill bjuda in och lägg till ett meddelande om du vill.
    • Det går också att bjuda in familjemedlemmar med en länk. För att göra det klickar du på Hämta en länk istället och dela länken via ett mejl eller annat meddelande. Om du väljer att skicka en länk kan du kopiera och skicka den på nytt senare vid behov.
  3. Klicka på Skicka inbjudningar.

Om du skickat en inbjudan via länk kan du kopiera länken och skicka den igen:

1. Logga in på dropbox.com med ditt Family-konto som familjeansvarig.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Family.
  5. Klicka på de tre punkterna (…) intill inbjudan.
  6. Klicka på Kopiera länk. Sedan går det att klistra in länken i ett mejl eller annat meddelande.

Kontakta vår support

Om du behöver mer information om Dropbox Family eller ditt individuella konto kan du alltid få hjälp från Dropbox hjälpcenter, Snabbstartguider och communityn . Alla medlemmar i en Family-plan kan kontakta support via mejl och Family-ansvarig kan också begära chattsupport.