Vad ska jag göra om jag tror att mitt konto har hackats?

Uppdaterat Jan 31, 2024

Om du tror att ditt Dropbox-konto kan ha hackats ska du kontrollera om något av följande gäller dig:

Det finns filer eller foton jag inte känner igen i Dropbox-kontot

Klicka på den obekanta filen och klicka sedan på Versionshistorik till höger för att se vem som lagt till filen.

Du kan också kontrollera din delningssida  för att se om den okända filen eller fotot finns i en delad mapp. Om så är fallet kan en annan mappmedlem ha lagt till dem.

Läs vad du ska göra om du ser någon annans foton.

Mina filer har försvunnit

Läs mer om hur du återställer saknade filer från Dropbox-kontot.

person icon

Kunder med betalda Dropbox-planer har tillgång till Dropbox Rewind, vilket kan spola tillbaka hela kontot till en viss tidpunkt. Läs om hur du uppgraderar ditt konto

Jag kan inte logga in på mitt konto

Om du glömt lösenordet kan du återställa ditt Dropbox-lösenord.

Mer information om hur du får åtkomst till kontot igen om du har aktiverat tvåstegsverifiering.

Dropbox-teammedlemmar

Om du är medlem i ett Dropbox-team kan administratören ha loggat in på ditt konto genom att använda funktionen Logga in som användare. De kan utföra följande åtgärder:

• Visa teammedlemmens mappstruktur
  • Dela filer och mappar med andra
  • Visa, öppna och ladda ner filer
  • Radera filer eller återställa borttagna filer

Om inget av ovanstående gäller dig

Om det fortfarande ser ut som att ditt konto hackats kan du kontakta Dropbox-supporten så jobbar vi tillsammans för att hitta en lösning.

Vi rekommenderar också att du vidtar följande åtgärder: