Jag kan inte komma åt Dropbox i Krim, Nordkorea eller Syrien

Uppdaterat Oct 10, 2023
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för kunder med betalda Dropbox-planer.

Går det inte att nå dropbox.com eller Dropbox Paper, eller om Dropbox-klienten eller mobilapparna inte laddas eller synkas med ditt Dropbox-konto kan det vara så att du försöker nå Dropbox från en plats med begränsad åtkomst. Detta berör användare av följande planer:

• Dropbox Plus
  • Dropbox Family
  • Dropbox Professional
  • Grundläggande om Dropbox
  • Alla Dropbox-teamets planer (Standard, Business, Advanced, Business Plus, Enterprise eller Education)

Varför är min åtkomst begränsad?

Enligt tillämpliga handelssanktioner och embargokrav har Dropbox (liksom andra liknande företag) inte stöd för åtkomst till vissa av våra tjänster i vissa länder eller regioner, som till exempel Krim, Nordkorea och Syrien.

Om du använder Dropbox Plus, Family, Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus, Education eller Enterprise och befinner dig i något av dessa områden kommer du inte kunna komma åt ditt Dropbox-konto. Denna begränsning gäller oavsett om du bor i dessa områden eller om du tillfälligt besöker dem.

Vad händer medan jag är i ett land eller region med begränsad åtkomst?

Om du använder Dropbox Plus, Family, Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus, Education eller Enterprise och försöker komma åt vår tjänst från ett begränsat land eller en begränsad region kan följande hända:

Är du inloggad på dropbox.com när du anländer till ett land eller region med restriktioner loggas du automatiskt ut och blir ombedd att logga in igen. Inloggningen kommer inte att fungera och du ser meddelandet ”Logga in eller registrera dig för att använda den här sidan” vid varje nytt försök. Det kan hända att du också ser att Dropbox försöker ladda och meddelandet ”Det uppstod problem med att slutföra denna begäran” visas.

Om du inte redan var inloggad och du försöker logga in uppdateras sidan och du blir ombedd att logga in igen, vilket inte kommer att lyckas.

Är du redan inloggad på Dropbox-mappen på datorn när du anländer till ett land eller region med restriktioner slutar mappen att synkas till Dropbox. Försöker du ladda upp eller synka filer till Dropbox ser du meddelandet ”ansluter” eller ”synkar”, men uppladdningen eller synkningen slutförs inte.

Är du inte inloggad till Dropbox-mappen när du anländer till en region med restriktioner säger appen ”startar” men åtgärden slutförs inte.

Försöker du använda Dropbox för mobila enheter från ett land eller region med restriktioner går det inte att slutföra uppladdning eller synkning.

Filer du tidigare har laddat ner till din mobila enhet är tillgängliga, men cachelagrade filer (som ser nästan likadana ut) är det inte.

Hur gör jag för att få åtkomst igen?

Dessa begränsningar gäller enbart om du försöker använda Dropbox från något av dessa länder eller regioner. För att få åtkomst till ditt Dropbox-konto igen måste du använda Dropbox-tjänsten någon annanstans än på platsen med restriktioner.

Är mina data skyddade även om min åtkomst är begränsad?

Ja. Dina data är fortfarande skyddade i Dropbox, även om du inte har åtkomst.

Mitt konto är blockerat, men jag är inte i ett land eller region med restriktioner. Vad ska jag göra?

Är din åtkomst blockerad trots att du inte befinner dig i ett land eller region med restriktioner kan du kontakta Dropbox support. Tänk dock på att vi aldrig kan ta bort blockeringen om du är i ett land eller region med restriktioner. Det enda sättet att få åtkomst till Dropbox igen är att lämna platsen med restriktioner.