Logga in på Dropbox med Google-inloggning

Uppdaterat Oct 30, 2023

Om du använder Google (till exempel Gmail eller Google Dokument) får du åtkomst till Dropbox med ditt Google-konto. Med Google-inloggning får du åtkomst till Dropbox utan behöva komma ihåg något Dropbox-lösenord.

Du får åtkomst till Dropbox med Google-inloggning på dess ställen:

• dropbox.com
  • Dropbox Android-appen
  • Dropbox iOS-appen
  • Dropbox-klienten
highlight icon

Obs! Google-inloggning är inte tillgängligt på Windows mobila enheter.

Sektioner i den här artikeln:

Så här loggar du in på Dropbox med Google-inloggning

För att komma åt Dropbox med Google-inloggning klicka på  Logga in med Google  på antingen dropbox.com eller på Dropbox för mobila enheter.

Om du inte har ett Dropbox-konto än kan du skapa ett genom att klicka på  Logga in med Google. Där kan du skapa ett Dropbox-konto med din Google-mejladress.

highlight icon

Obs! Du måste ha ett Google-konto som mejladress för Dropbox-kontot och den adressen måste överensstämma med den mejladress du använder för att logga in.

Administratörer: Så här slår du av Google-inloggning för ditt team

Som standard kan teammedlemmar använda Google-inloggning för sina teamkonton. Vissa typer av administratörer kan inaktivera Google-inloggning.

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Samlad inloggning.
  5. Växla Google-inloggning till Av.

Går det att använda tvåstegsverifiering med Google-inloggning?

Ja. Om tvåstegsverifiering är aktiverad för ett Dropbox-konto måste du fortfarande ange en tvåstegsverifieringskod för Dropbox innan du loggar in med Google. Det här gäller även om du loggar in med ett Google-konto som också har tvåstegsverifiering.

Läs mer om tvåstegsverifiering med Dropbox.

Jag kunde inte använda Google-inloggning

Om du inte kan logga in på Dropbox med Google-inloggning kan du prova det här:

Kontrollera först att Googles mejladress du loggar in med överensstämmer med mejladressen för ditt Dropbox-konto.

För Dropbox teamanvändare:

• Kontrollera att Google-inloggning är aktiverat för teamet.
  • Kontrollera att samlad inloggning (SSO) inte krävs för teamet (kontakta administratören om du är osäker).

För användare av Dropbox Android-appen:

• Kontrollera att Google Play-tjänster är installerade på enheten.
  • Kontrollera att funktionen Google Play-tjänster är uppdaterad. Om appen inte är uppdaterad måste du uppdatera till den senaste versionen.
  • Kontrollera att Dropbox för Android har nödvändiga behörigheter. Om du klickade på Neka under konfigureringen ger inte Google Dropbox de behörigheter som krävs för Google-inloggning.