Översikt över versionshistorik

Uppdaterat Sep 13, 2023

Du kan visa och återskapa tidigare versioner av filer och mappar i ditt Dropbox-konto. Hur långt tillbaka du kan visa och återskapa kallas versionshistorik och beror på vilken Dropbox-plan du har.

• Kunder med Dropbox Basic, Plus och Family har 30 dagar.
  • Kunder med Dropbox Professional, Essential, Business och Standard har 180 dagar.
  • Kunder med Dropbox Business Plus, Advanced och Enterprise har 365 dagar.

Det finns dock även tillägg som förlänger versionshistoriken.

highlight icon

Anmärkningar:

Visa en fils versionshistorik

Så här visar du en fils versionshistorik:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll markören över filen eller mappen vars versionshistorik du vill visa.
  3. Klicka på ”..." (ikonen med tre punkter).
  4. Håll muspekaren över Aktivitet.
  5. Klicka på Versionshistorik.

Visa versionshistorik för en mapp

Så här ser du versionshistoriken för en mapp och dess undermappar:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Öppna mappen vars historik du vill se.
  3. Klicka på Aktivitet i den högra sidomenyn.
    • Om mappaktivitet inte visas klickar du på knappen Aktivitet (mapp med klockikon) till höger på skärmen. Du kanske måste stänga sidomenyn till höger för att visa ikonen.

Du ser en lista med ändringar som gjorts i mappen, från nyaste till äldsta.

Så här ser du versionshistoriken för alla mappar i ditt Dropbox-konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Aktivitet i den högra sidomenyn.
    • Om mappaktivitet inte visas klickar du på knappen Aktivitet (mapp med klockikon) till höger på skärmen. Du kanske måste stänga sidomenyn till höger för att visa ikonen.

Du ser en lista med ändringar som gjorts i filer eller mappar i Dropbox-kontot, från nyaste till äldsta.

Vanliga frågor om versionshistorik

Vad händer om jag uppgraderar till en plan med längre versionshistorik?

Om du uppgraderar till en plan med längre versionshistorik eller köper utökad versionshistorik så börjar den nya versionshistoriken gälla från den dag då du uppgraderar. Den gäller inte retroaktivt.

Om du till exempel uppgraderar från Dropbox Basic med 30-dagars versionshistorik till en Professional-plan med 180-dagars versionshistorik kan du visa och återskapa tidigare versioner av filer och mappar inom de kommande 180 dagarna, men du kan inte visa och återskapa tidigare versioner av filer och mappar från 180 dagar bakåt.

Dessutom kan du endast visa och återskapa tidigare versioner av filer och mappar från 180 dagar sedan 150 dagar efter att du har uppgraderat till Professional-planen (30 dagars versionshistorik från Basic-planen och 150 dagar för att nå den utökade versionshistoriken för den nya planen).

Används mitt lagringsutrymme till versionshistorik?

Nej, versionshistorik tar inte upp något av ditt tillgängliga lagringsutrymme.