Hur många filer kan jag lagra i mitt Dropbox-konto?

Uppdaterat Nov 06, 2023

Antalet filer du kan lagra i ditt Dropbox-konto begränsas bara av mängden lagringsutrymme i ditt Dropbox-konto. Om du har slut på lagringsutrymme i ditt personliga konto kan du överväga att uppgradera till Dropbox Plus eller Professional.

Trots att du kan lagra så många filer i Dropbox som du har lagringsutrymme för, kan det hända att det inte går att lagra alla dessa filer på datorn. Hur många filer du kan lagra på datorn begränsas av hårddiskutrymmet. Om du har lite hårddiskutrymme på datorn kan du prova att använda selektiv synkning eller ställa in Dropbox-filer och -mappar så att de är tillgängliga enbart online.

Antal filer och klientens prestanda

Dropbox-klientens prestanda kan sjunka om du har mer än 300 000 filer synkade till datorn. Det är en ungefärlig gräns och beror på specifikationerna för datorns hårdvara som kör appen. En del kunder kan synka fler filer utan problem.

Om du har många filer lagrade i Dropbox och vill förbättra prestandan på din dator kan du använda selektiv synkning för att välja att endast synkronisera vissa filer till datorn. Du har fortfarande åtkomst till alla filer på dropbox.com eller på andra enheter som är kopplade till kontot.

highlight icon

Obs! Den här begränsningen gäller antalet filer, inte deras storlek. Dropbox-konton med många filer kan ta längre tid att synka. En fördröjning i synkningen eller en förlängd synkning är inte nödvändigtvis ett tecken på problem. Justering av dina bandbreddsinställningar kan öka synkningshastigheten.