Så här kollar du hur mycket Dropbox-lagringsutrymme som finns kvar

Uppdaterat Dec 12, 2023
person icon

Funktionen är tillgänglig för alla Dropbox-användare på dropbox.com.

Det snabbaste sättet att kontrollera hur mycket lagringsutrymme du har kvar på ditt Dropbox-konto finns i avsnittet Konto  på dropbox.com:

Dropbox Basic, Plus, Family, Professional och Essentials: Kolla mitt tillgängliga lagringsutrymme.

Dropbox Business, Business Plus, Standard, Advanced och Enterprise: Kolla mitt tillgängliga lagringsutrymme.

Om du har slut på lagringsutrymme i Dropbox Basic-kontot kan du överväga att uppgradera till Dropbox Plus eller Professional.

Så här kontrollerar du kontots lagringsutrymme

Dropbox Basic, Plus, Family, Professional och Essentials

Kolla ditt tillgängliga lagringsutrymme:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
    • Dropbox Basic-användare klickar på Hantera konto
  4. Klicka på Plan.
    • Hoppa över det här steget om du använder Dropbox Basic.
  5. Kolla fältet under Personligt Dropbox-lagringsutrymme. Detta visar både vanliga filer och delade filer i ditt konto och lagringsutrymme som inte används.
    • Vanliga filer: Det totala lagringsutrymme som används av filer och mappar i ditt konto som inte delas.
    • Delade filer: Det totala lagringsutrymmet som används av delade filer och mappar som du har gått med i.
highlight icon

Obs! Delade mappar som du inte har gått med i räknas inte med i ditt använda lagringsutrymme.

Användare med Dropbox Basic kan även kolla det tillgängliga lagringsutrymmet längst ner i den vänstra sidomenyn:

1. Markera den blå, gula eller röda rutan i det nedre vänstra hörnet.
  2. Klicka på "^" (uppåtpil) för att expandera menyn och se hur mycket lagringsutrymme du har använt och hur mycket du har kvar för varje funktion.
  3. Skrolla ner för att se fler funktioner och klicka på knappen bredvid någon av följande funktioner för att öppna dem:
    • Ladda upp vad som helst
    • Skriv under dokument
    • Spela in video
    • Granska media
    • Redigera PDF-filer
    • Redigera bilder
    • Redigera video

Om du ser knappen Uppgradera för mer klickar du på den för att lägga till mer lagringsutrymme genom att uppgradera till en annan Dropbox-plan.

Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise

Kontrollera ditt tillgängliga lagringsutrymme så här på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar
  4. Klicka på Plan.
  5. Kolla fältet under Dropbox-kontots lagringsutrymme. Detta visar både vanliga filer och delade filer i ditt konto och lagringsutrymme som inte används.
    • Vanliga filer: Det totala lagringsutrymme som används av filer och mappar i ditt konto som inte delas.
    • Delade filer: Det totala lagringsutrymmet som används av delade filer och mappar som du har gått med i.
highlight icon

Obs! Delade mappar som du inte har gått med i räknas inte med i ditt använda lagringsutrymme.

Om du är administratör för ett Dropbox-teamkonto kan du få en mer utförlig bild av hur teamets lagringsutrymme användshur mycket lagringsutrymme varje teammedlem använder och vilka filsökvägar olika medlemmar har åtkomst till.

Så här ser du det kostnadsfria lagringsutrymmet du har tjänat in

Dropbox erbjuder många sätt att tjäna kostnadsfritt lagringsutrymme. Visa hur mycket lagringsutrymme du redan har tjänat in och hur du får mer.

2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Välj Inställningar.
  4. Klicka på fliken Värva en vän.