Hur avbryter jag en kostnadsfri provperiod på Dropbox?

För att avbryta den kostnadsfria provperioden på Dropbox Business eller Dropbox Professional följer du stegen för den typ av provperiod som gäller dig.

Vill du säga upp en betald prenumeration? Läs om hur du säger upp din Dropbox-prenumeration.

Obs! Registrerade du dig för en provperiod genom iTunes eller Google Play måste du avbryta den genom samma appbutik. Läs om hur du säger upp din prenumeration för en mobil enhet.

Avbryta en provperiod på Dropbox Business

För att kunna avbryta en provperiod på Dropbox Business måste du vara teamadministratör för ert konto. Hitta din teamadministratör.

Avbryt den kostnadsfria provperioden på Dropbox Business så här:

1. Logga in på dropbox.com med ditt administratörskonto.
  2. Klicka på Administratörskonsolen i listan till vänster.
    • Ser du inte adminkonsolen? Klicka på Dropbox logo längst upp till vänster. Nu borde du se adminkonsolen till vänster.
  3. Klicka på Fakturering i listan till vänster.
  4. Klicka på Avbryt provperiod längst ner på sidan.
  5. Klicka på Avsluta Dropbox Business
  6. Bekräfta att du är medveten om att teamet upplöses permanent genom att klicka i kryssrutan.
  7. Klicka på Upplös teamet och logga ut
  8. Du får ett mejl som bekräftar att teamet har upplösts.

Obs! När teamet upplöses raderas även ert Dropbox Business-konto. Alla medlemmars konton görs om till enskilda, kostnadsfria konton i Dropbox Basic.

Kontakta Dropbox support om du har problem med att avbryta den kostnadsfria provperioden.

Avbryta en provperiod på Dropbox Professional

Avbryter du din kostnadsfria provperiod på Dropbox Professional innan provperioden går ut debiteras du inte. Avbryt så här:

1. Logga in på dropbox.com
  2. Klicka på din profilbild eller den grå cirkeln i övre högra hörnet.
  3. Intill Allmänt väljer du fliken Plan
  4. Klicka på Hantera plan.
  5. Klicka på Avbryt provperiod.
  6. Klicka på Jag vill fortfarande nergradera.
  7. Välj orsak för att du avbryter.
  8. Klicka på Jag vill fortfarande nergradera.
  9. Du får ett mejl som bekräftar att din provperiod har avbrutits och du förlorar omedelbart tillgång till Professional-funktioner.

Vad händer när provperioden på Dropbox Business går ut?

När provperioden på Dropbox Business går ut händer följande:

• Teamet blir låst och ni får begränsad tillgång till funktioner till dess att ni upplöser teamet eller prenumererar
  • Hade du tidigare en prenumeration på Plus eller Professional återgår kontot direkt till din ursprungliga prenumeration
  • Dropbox sparar raderade versioner av dina filer i 30 dagar, i fall du ångrar dig
  • Om du överskrider det nergraderade lagringsutrymmet slutar Dropbox att synka dina filer

Vad händer när provperioden på Dropbox Professional går ut?

När provperioden på Dropbox Professional går ut händer följande:

• Ditt konto nergraderas omedelbart till ett Dropbox Basic-konto
  • Hade du en prenumeration på Plus nergraderas du till 1 TB lagringsutrymme
  • Om din nya, nergraderade plan inte har Showcase låses och avpubliceras eventuella montrar
  • Dropbox sparar raderade versioner av dina filer i 30 dagar, i fall du ångrar dig
  • Om du överskrider det nergraderade lagringsutrymmet slutar Dropbox att synka dina filer