Hur avbryter jag min Dropbox-prenumeration?

För att avbryta eller nergradera din Dropbox-prenumeration följer du instruktionerna för den typ av prenumeration du har nu. Klicka här för att se din nuvarande plan

Om du köpt en Dropbox-prenumeration på din telefon kan du läsa om hur du avbryter en prenumeration som köpts på telefonen eller surfplattan.

Dropbox Plus- eller Professional-konton

För att avbryta din prenumeration loggar du in på ditt Dropbox-konto och klickar sedan på Avbryt din Plus- eller Professional-prenumeration för att tas direkt till annulleringssidan.

Du kan även avbryta prenumerationen genom att följa dessa steg:

1. Logga in på dropbox.com med det konto du vill avsluta.
  2. Klicka på din profilbild eller den grå cirkeln i övre högra hörnet.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Välj fliken Plan
  5. Klicka på Avsluta plan längst ner på sidan.
  6. Bläddra ner och klicka på Jag vill fortfarande nergradera.
  7. Välj en orsak till varför du vill avbryta.
  8. Bläddra ner och klicka på Jag vill fortfarande nergradera.Du får ett bekräftelsemejl på att din prenumeration har avbrutits.
  9. Kontot nergraderas till Dropbox Basic i slutet av faktureringscykeln.

Dropbox Business-konton

Du måste vara teamadministratör på kontot för att kunna avbryta Dropbox-prenumerationen. Hitta din teamadministratör.

För att avbryta loggar du in på ditt teamadministratörskonto och klickar sedan på Avbryt din Business-prenumeration för att tas direkt till annulleringssidan.

Teammedlemsmapp

Teammedlemsmappen är ditt lagringsutrymme. Det är du som bestämmer hur filer och mappar i det lagringsutrymmet ska delas.

Teammedlemsmappen heter som du och det går inte att byta namn på den: Heter du Jenny Svensson heter din mapp Jenny Svensson.

Teammedlemsmappen är ditt lagringsutrymme, men teamadministratörerna kan nå din teammedlemsmapp via adminkonsolen eller genom att logga in som ditt konto.

Du kan även avbryta prenumerationen genom att följa dessa steg:

1. Logga in på dropbox.com med ditt administratörskonto.
  2. Klicka på Administratörskonsolen i listan till vänster.
  3. Klicka på Fakturering i listan till vänster.
  4. Bläddra ner och klicka på Avbryt plan.
  5. Välj en orsak till varför du avbryter och klicka på Fortsätt med annullering.
  6. Markera alla kryssrutor för att bekräfta följderna av att avbryta.
  7. Bläddra ner och klicka på Slutför annullering

Om ditt team skapades före februari 2018, blir teamet ett kostnadsfritt team i slutet av din faktureringsperiod.

Om ditt team skapades efter februari 2018 kommer det att läggas i ett låst tillstånd. Du kommer inte att ha åtkomst till dina filer tills du uppgraderar eller avslutar teamet.

Kontakta Dropbox support om du har problem med att avbryta Business-kontot.

Vad händer om jag avbryter min Dropbox-prenumeration?

Dropbox Plus- eller Professional-konton

• Kontot nergraderas till Dropbox Basic (kostnadsfritt) i slutet av faktureringscykeln
  • Du har fortfarande åtkomst till alla dina filer och mappar
  • Dropbox sparar raderade versioner av dina filer i 30 dagar, i fall du ångrar dig
  • Om du överskrider det nergraderade lagringsutrymmet slutar Dropbox att synka dina filer

Dropbox Business-konton

• Teamet kommer att lösas upp och alla konton konverteras till Dropbox Basic (kostnadsfria) konton
  • Teammedlemmarna kommer att behålla alla enskilda filer i sina Dropbox Basic-konton
  • Endast teamadministratören har åtkomst till teamets filer och delade mappar
  • Dropbox sparar raderade versioner av alla filer i 30 dagar, i fall du ångrar dig
  • Om du överskrider det nergraderade lagringsutrymmet slutar Dropbox att synka dina filer

Hur vet jag att min annullering gick igenom?

Gå till sidan Plan . Du bör se detta meddelande: Din Dropbox [kontotyp] kommer att nergraderas till Dropbox Basic på [sista dagen i faktureringsperioden].

Har du fortfarande problem? Kontakta Dropbox support.

Varför går det inte att avsluta mitt konto?

Du kanske inte ser ett alternativ att avbryta din Dropbox-plan om något av följande scenarier gäller dig:

Du köpte Dropbox Pro genom App Store eller Google Play.

Läs om att avbryta Dropbox-prenumerationen om du köpt den via Apple App Store eller Google Play.

Du är inloggad på ett Dropbox Basic (kostnadsfritt) konto eller har inte åtkomst till det konto som debiteras.

Du kan använda vårt kontrollverktyg för kreditkortsdebitering för att hitta kontot som debiteras. Logga sedan in med den mejladressen och följ stegen ovan för att avbryta prenumerationen.

Du är inte teamadministratör för ett Dropbox Business-konto.

Du kan inte avsluta prenumerationen på ert Dropbox Business-konto om du inte är teamadministratör. Hitta din teamadministratör.