Så här ändrar du Dropbox faktureringscykel

Du kan välja om du vill ha en årlig eller månatlig faktureringscykel för Dropbox. Alla ändringar av ditt faktureringsdatum träder i kraft i slutet av din nuvarande faktureringscykel.

Vill du till exempel gå över till en årlig prenumeration har du kvar din månatliga prenumeration till slutet av månaden. Därefter blir det en årlig.

Dropbox Plus eller Professional

Ändra faktureringscykeln för ett Dropbox Plus eller Professional-konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild eller den grå cirkeln i övre högra hörnet.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Fakturering .
  5. Under Faktureringsperiod, klickar du på Ändra.
  6. Välj din nya faktureringscykel. Information om hur mycket du debiteras och förnyelsedatum visas under varje alternativ.
  7. Klicka på Byt plan.

Du kanske måste starta om Dropbox-appen för att ändringarna ska träda i kraft.

Dropbox Business

För att ändra faktureringscykel för ett Dropbox Business-konto måste du du vara kontots teamadmin. Hitta din teamadmin

Teamadministratörer ändrar faktureringscykeln i Adminkonsolen. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med ditt administratörskonto.
  2. Klicka på Adminkonsolen till vänster.
  3. Klicka på Fakturering.
  4. Klicka på fliken Hantera plan.
  5. Under Månatlig fakturering klickar du på Ändra faktureringsperiod.
  6. Välj din nya faktureringscykel. Information om hur mycket du debiteras och förnyelsedatum visas under varje alternativ.
  7. Klicka på Byt plan.

Du kanske måste starta om Dropbox-appen för att ändringarna ska träda i kraft.

Dropbox-konton som köptes på en Android

Om du köpte en prenumeration från Google Play faktureras du månatligen och faktureringscykeln kan inte ändras.

Dropbox-konton som köpts på en iPhone eller iPad

Ändra faktureringsperiod från Apple App Store:

1. På din iPhone eller iPad trycker du på Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på iTunes och App Store.
  4. Tryck på ditt Apple-ID längst upp på skärmen och sedan på Visa Apple-ID.
  5. Tryck på Prenumerationer (ungefär halvvägs ner på skärmen).
  6. Tryck på Dropbox.
  7. Välj prenumeration du vill byta till.
  8. Tryck på Bekräfta.

Din nya prenumerationsperiod börjar i slutet av nuvarande faktureringscykel. Sök efter dina prenumerationsdatum i App Store.

Du kanske måste starta om Dropbox-appen för att ändringarna ska träda i kraft.