Vad är Dropbox-ikonen?

Uppdaterat Feb 14, 2024

Från roten under fliken FilerFoton eller Offline trycker du på knappen med tre punkter () i appfältet och väljer Inställningar.

Första gången du ser Dropbox-ikonen visas ett hälsningsmeddelande. Vill du avvisa meddelandet kan du antingen klicka på ikonen eller gå igenom texten Läs mer. Du kan även stänga av ikonen när som helst.

Titta på den här video för att se en snabb översikt över Dropbox-ikonen.

Vad kan jag göra med Dropbox-ikonen?

Ikonen ger dig enkel åtkomst till några av Dropbox bästa funktioner:

Visa vem som visar eller redigerar en fil

Ikonen visar bilden av eller initialerna för andra Dropbox Business-användare i ditt team när de visar eller redigerar filen du har öppen. På så sätt undviker du att skapa separata versioner av filen.

Uppdatera till den senaste versionen av en fil

Om någon sparar en ny version av en fil medan du arbetar på den hjälper ikonen dig att ögonblickligen uppdatera till hans eller hennes version.

Dela omedelbart filen du arbetar med

Klicka på Dela en länk så kopieras länken automatiskt till urklipp. Klistra in länken i ett mejl, en chatt eller på andra ställen för att skicka filen säkert till vem som helst.

Hantera inställningar för delade mappar

Hantera inställningar för delade mappar genom att använda Dropbox-ikonen:

1. Klicka på Dropbox-ikonen.
  2. Klicka på Inställningar för delad mapp ...

Du kommer då till Dropbox webbplats där du kan hantera användarbehörighet individuellt.

Be om feedback eller bidrag till en fil.

Klicka på Kommentera för att kommentera filen från Dropbox-webbplatsen.

Visa versionshistorik för att hitta innehåll du har ändrat eller tagit bort

Klicka på Versionshistorik om du vill ångra ändringar och återställa till en äldre version av filen.

Flytta ikonen

Klicka på ikonen och dra den till valfri plats utmed filernas kanter.

Arbeta bättre med Microsoft Office-filer

Ikonen stöder för närvarande Microsoft Word, PowerPoint och Excel på Mac- och Windows-enheter. För Windows fungerar ikonen med filer i Office 2007, 2010, 2013 och 2016. För Mac fungerar ikonen med filer från Office 2011 och 2016.

highlight icon

Obs! För filer sparade i kompatibilitetsläge (.xls, .ppt, .doc) visas inte Dropbox-ikonen när någon annan person visar filen och du blir inte ombedd att uppdatera till den senaste versionen av filen. För att ikonen ska rapportera som den ska behöver du spara om filen med Spara som och spara filerna i ett modernt Officeformat (.xlsx, .pptx, .docx).

Om du inte ser Dropbox-ikonen i Microsoft Office-filerna men vill göra det kan du läsa om hur du felsöker problem med ikonen.

Obs! Exakt när de nya funktionerna släpps, och hur de fungerar, kan komma att ändras. Dropbox erbjuder inga garantier för dessa funktioners prestanda.