Ändra teamets Dropbox-prenumeration

Uppdaterat Oct 10, 2023
Vissa typer av administratörer kan ändra deras Dropbox-teams prenumeration till en annan plan. Det är användbart om teamets behov har ändrats. Du kan till exempel ändra teamets Dropbox-konto till flera individuella konton för personligt bruk.

Ändra från Dropbox Standard, Business, Advanced eller Business Plus till en annan teamplan

highlight icon

Obs! Team med Dropbox Standard eller Advanced kan inte ändra till Business eller Business Plus.

Ändra från en teamplan till en annan teamplan:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen i sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på Fakturering i vänster sidomeny.
  4. Klicka på Ändra plan bredvid din nuvarande Dropbox-plan.
    • Obs! Om du betalar med manuell faktura behöver du kontakta en kontoansvarig eller kontakta support för att ändra din plan.
  5. Markera namnet på planen du vill ändra till.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Klicka på Bekräfta ändring.

Ändringen träder i kraft vid nästa förnyelse.

Ändra från en teamplan till en individuell plan

Du kan ändra från Dropbox Standard, Business, Advanced eller Business Plus till individuella planer för alla teammedlemmar genom att säga upp prenumerationen och upplösa teamet. Att upplösa teamet är permanent och gör så att alla teammedlemmar förlorar åtkomsten till teamets innehåll. Läs om hur du upplöser ditt team och vad som händer när du gör det.

Om du inte vill konvertera hela teamet till individuella konton kan du även konvertera ett eller en del av teammedlemmarnas konton till individuella konton. Läs om hur du konverterar en teammedlems konto till ett individuellt konto.

highlight icon

Obs! Om du upplöser ditt team eller konverterar en teammedlems konto till ett individuellt konto så konverteras de automatiskt till Dropbox Basic. De kan uppgradera till en betald plan från sidan Uppgradera.

Ändra från Dropbox Enterprise till en annan plan

Ändra från Dropbox Enterprise till en annan plan genom att kontakta kontoansvarig eller Dropbox support minst 30 dagar före förnyelsedatumet. Läs om saker att tänka på innan du nedgraderar din plan.