Uppgradera ett enskilt konto till ett Dropbox Business-team

Har er organisation delat på ett enskilt Dropbox Basic-, Plus- eller Professional-konto kan ni uppgradera till Dropbox Business och förbättra teammedlemmarnas samarbete.

Dropbox Business är en prenumerationsplan där team kan göra följande:

• Minska risken för dataförlust och konfliktkopior
  • Skydda filer genom att kräva separata autentiseringsuppgifter för varje teammedlem
  • Ha bättre kontroll över delning och inbyggda sätt att ta bort medlemmar som inte längre är med i teamet
  • Teammedlemmar kan hålla personliga och jobbrelaterade filer åtskilda

Så här uppgraderar du till Dropbox Business

Steg 1: Återställ ditt lösenord

Börja med att fundera på om du behöver återställa Dropbox-lösenordet. Eftersom dina kollegor snart har åtskilda konton vill du inte att de ska få åtkomst till ditt konto i fortsättningen.

1. Logga in på Basic-, Plus- eller Professional-kontot på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar längst upp på valfri sida för att öppna kontomenyn.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj fliken Säkerhet .
  5. Klicka på länken Ändra lösenord i avsnittet Lösenord.

Steg 2: Uppgradera ditt konto och bjud in teammedlemmar

Nu när du har återställt lösenordet kan du uppgradera kontot till Dropbox Business.

När du har köpt ditt företagskonto kan du bjuda in kollegor till ditt team.

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Öppna sidan Medlemmar och klicka på Bjud in medlemmar.
  4. Ange mejladresserna till dem du vill bjuda in och klicka sedan på Bjud in till team.
    • Använd varje persons individuella mejladress när du bjuder in dem.

Steg 3: Koppla från enheter

Sedan går det att säkerställa att inga andra användare har åtkomst till ditt konto genom att koppla bort kollegors enheter från kontot.

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på din avatar längst upp på valfri sida för att öppna kontomenyn.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj fliken Säkerhet .
  5. I avsnittet Enheter klickar du på X intill varje enhet du vill koppla från.
    • Är det bäst att välja ”Radera filer från datorn nästa gång den kopplas upp?” när man tar bort kopplingen? När du väljer det här alternativet fjärraderas filer från enheterna och Dropbox-mappen tas bort.

Steg 4: Godkänn inbjudningar

Varje person du bjöd in får en mejlinbjudan. De måste godkänna inbjudan för att kunna gå med i ditt team.

Kollegorna blir sedan ombedda att logga in på Dropbox igen på sina enheter. De ska använda samma mejladress som de använde för att gå med i teamet.

Obs! När dina kollegor för första gången loggar in och öppnar Dropbox-mappen kan det hända att de inte har alla filer som behövs i sina konton. Du måste dela lämpliga mappar med dem.

Steg 5: Ställ in behörigheter för dina mappar

Eftersom vi har tagit bort kopplingen och fjärraderat alla enheter som är anslutna till ditt konto bör du vara den enda som kan se filerna och mapparna i ditt konto. Du kan verifiera att mappstrukturen och behörigheterna är precis som du vill ha dem innan du delar dem med resten av teamet.

Obs! Du måste bjuda in kollegorna till specifika mappar för att de ska få åtkomst.

När kollegorna har godkänt dina inbjudningar börjar de mappar du har delat automatiskt att synkas till deras enheter.