Så här kopierar du filer från Google Drive

Uppdaterat Jan 16, 2024
person icon

Den här artikeln beskriver en funktion som är tillgänglig för alla individuella Dropbox-användare. Den här funktionen är inte tillgänglig på teamkonton.

Du kan kopiera filer från Google Drive till ditt Dropbox-konto. Den här funktionen är endast tillgänglig på dropbox.com.

Importera filer från Google Drive till Dropbox

Så här kopierar du filer från ditt Google-konto till dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Skapa.
  3. Klicka på Importera från Google Drive. Ett popup-fönster visar filer och mappar i Google-kontot.
    • Ge Dropbox åtkomst till ditt Google-konto om du uppmanas.
  4. Klicka på filen som du vill ladda upp till Dropbox.
highlight icon

Anmärkningar:

• Du kan använda rullgardinsmenyn i sökfältet för att filtrera efter olika typer av filer.
  • Du kan välja flera filer genom att klicka och dra muspekaren eller genom att klicka samtidigt som du håller ner ctrl (Windows) eller alt (Mac) på tangentbordet.
  • Du kan bara importera filer från Google, inte mappar.

1. Klicka på Välj.
  2. Markera lämpliga kryssrutor för att hantera hur Google Drive-filer ordnas i ditt Dropbox-konto. Du kan välja att:
    • Behåll mappstruktur: När kryssrutan bredvid det alternativet är markerat så organiseras uppladdade filer i samma mappstruktur som de är organiserade i Google Drive.Det betyder att om du väljer en fil som är ordnad i en mapp och en överordnad mapp så visas filen, mappen och den överordnade mappen i Dropbox-kontot.Endast de filer du väljer kommer laddas upp till Dropbox-kontot, inte alla filer som finns i dessa mappar i Google Drive.
    • Skriv över filer med samma namn: När rutan bredvid alternativet är markerat så kommer filer som du laddar upp från Google Drive att ersätta befintliga Dropbox-filer med samma namn.
    • Radera filer från källan: När rutan bredvid alternativet är markerat kommer filerna eller mapparna som du laddar upp från Google Drive att raderas i Google Drive när de har laddats upp till Dropbox.
  3. Klicka på Ladda upp.

Du får ett bekräftelsemejl för uppladdningen.

Kan jag kopiera filer från fler än ett Google-konto?

Ja, du kan ladda upp filer från alla Google-konton som du har åtkomst till. Du kan dock inte ansluta mer än ett Google-konto samtidigt.

Så här lägger du till filer från ett annat Google-konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Skapa.
  3. Klicka på Importera från Google Drive.
    • Om ett popup-fönster visas klickar du på knappen Byt Google-konto högst upp till höger. Följ sedan anvisningarna för att ansluta ett annat Google-konto till Dropbox.
  4. Välj det Google-konto som du vill logga in på eller klicka på Använd ett annat konto.

Läs mer om hur du hanterar appar från tredje part på Dropbox.