Ta och redigera skärmklipp med Dropbox Capture

Uppdaterat Nov 29, 2023

Du kan använda Dropbox Capture för att ta skärmklipp, märka dem och sedan dela dem.

Spara skärmklipp med Dropbox Capture

När du installerar Dropbox Capture-appen uppmanas du att automatiskt spara OS-skärmklipp till Dropbox Capture. Då sparas skärmklipp du tar på din dator automatiskt i Dropbox Capture.

Du kan slå på eller av funktionen när som helst. Så här gör du:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på ”” (vertikal ellips) i det övre högra hörnet.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Växla Spara OS-skärmklipp automatiskt

Ta ett skärmklipp

Om du väljer att spara OS-skärmklipp automatiskt kommer skärmklipp du tar med datorns inbyggda funktion att sparas i Dropbox Capture. Om du inte väljer det här alternativet kan du ta skärmklipp med Dropbox Capture-appen.

Så här tar du ett skärmklipp med Dropbox Capture:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på Skärmklipp.
  3. Välj vilken del av skärmen som du vill fånga:
    • Klicka en gång för att ta ett skärmklipp av hela skärmen.
    • Klicka och dra för att ta ett skärmklipp av en del av skärmen.
    • Tryck på mellanslag för att ta ett skärmklipp av en specifik bild.

En kopia av bilden kopieras till urklipp och en sparas i mappen ”Capture” i Dropbox-kontot.

Så här kopierar du en länk till skärmklippet:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på ”” (vertikal ellips) i det övre högra hörnet.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Konfigurera När skärmklipp är redo till Kopiera länk.

Du ser ett meddelanden i nedre högra hörnet direkt efter du har tagit ett skärmklipp. Från meddelandet kan du:

• Förhandsvisning
  • Redigeringsverktyg
  • Radera

Från märkningsfönstret kan du:

• Lägg till text
  • Rita
  • Lägga till linjer och former
  • Beskär
  • Oskärpa
  • Markera
  • Byt namn
  • Lägg till emoji-bilder

Åtgärden kopierar antingen länken eller bilden till urklipp och ersätter det ursprungliga skärmklippet i mappen ”Capture” i Dropbox-kontot när du sparar den märkta filen, beroende på inställningen När skärmklipp är redo.