Så här använder du Email to Dropbox

Med Email to Dropbox kan du och dina betrodda kontakter skicka och ta emot mejlbilagor direkt till ditt Dropbox-konto med en unik mejladress.

Högst 100 bilagor kan läggas till i ett mejl men den totala storleken för filbilagor får inte vara större än 20 MB.

Obs

• En del e-postleverantörer kan ha lägre storleksgränser för filer.
  • E-postleverantörer som bäddar in filer istället för att bifoga dem stöds inte, till exempel MacMail.

Så här konfigurerar du din unika mejladress

Om du är med i ett teamkonto behöver din administratör aktivera Email to Dropbox innan du kan konfigurera din unika mejladress. Om din administratör redan har aktiverat det, eller om du använder en enskild plan, konfigurerar du din unika mejladress:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Konfigurera bredvid Mejl till min Dropbox.
    • Obs! Du kan även konfigurera Email to Dropbox från App Center.
  5. Klicka på Skapa en mejladress i fönstret som visas.
  6. Klicka på Klar.

Du får ett mejl från din unika mejladress med tips om hur du kommer igång. Vi rekommenderar att du sparar den här adressen till dina kontakter för enkel åtkomst.

Alla bifogade filer som skickas till din unika mejladress kommer att synas i den privata mappen ”Mejlbilagor” i deras Dropbox-konton. Du kan dela mappen ”Mejlbilagor” precis som du kan med andra filer eller mappar.

Obs! Vem som helst kan skicka filbilagor till ditt Dropbox-konto med den här adressen. Dela den endast med personer du litar på.

Så här ändrar du din unika mejladress

Så här ändrar du din unika mejladress:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Bläddra ner och klicka på Skaffa ny adress bredvid Email to Dropbox.
  5. Klicka på Spara ändringar.
    • Obs! Din tidigare unika mejladress kommer inte längre att vara aktiv om du gör denna ändring.

Stäng av Email to Dropbox

Så här stänger du av Email to Dropbox:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Bläddra ner och klicka på Stäng av bredvid Email to Dropbox.
  5. Klicka på Ja.

Administratörer: Så här slår du på eller stänger av Email to Dropbox för ditt team

Obs! Endast teamadministratörer kan slå på och stänga av Email to Dropbox för teamkonton.

Så här slår du på eller stänger av Email to Dropbox för ditt team:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Filinlämningar under Ytterligare inställningar.
  5. Ändra inställningen bredvid Email to Dropbox från Av till .

När funktionen är påslagen kan teammedlemmar skapa unika mejladresser för att skicka sina bilagor till genom att följa instruktionerna ovan i avsnittet ”Så här konfigurerar du din unika mejladress”.