Varför laddas inte mina foton upp i bakgrunden?

Uppdaterat Feb 28, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-planer.

Din telefon kan sätta gränser för hur mycket batteri eller data som bakgrundsappar kan använda. Dessa gränser försenar eller blockerar ibland kamerauppladdningar. Klicka på ditt operativsystem nedan för att lära dig mer om varför kamerauppladdningar kanske inte fungerar i bakgrunden.

Kontrollera dina batteriinställningar

Android begränsar bakgrundsappar för att förlänga batteritiden. Så här ändrar du den inställningen för Dropbox:

1. Öppna Dropbox för mobila enheter på din telefon.
  2. Tryck på Konto längst ner på skärmen.
  3. Tryck på Inställningar.
    • Om du är inloggad på ett kopplat konto trycker du på kontot med den media du vill ladda upp.
  4. Under Funktioner trycker du på Kamerauppladdningar.
  5. Tryck på Bakgrundsbegränsningar.
  6. Tryck på Sluta optimera batteri.
  7. Tryck på Tillåt.

Uppdatera Samsung-inställningar

Samsung-telefoner har en annan inställning som begränsar bakgrundsaktivitet. Så här ändrar du den inställningen för Dropbox:

1. Öppna Inställningar på din telefon.
  2. Tryck på Batteri och enhetsvård.
  3. Tryck på Batteri.
  4. Tryck på Gränser för bakgrundsanvändning.
  5. Tryck på Appar som aldrig vilar.
  6. Tryck på ”+” (plustecken).
  7. Välj Dropbox-appen från listan.
  8. Tryck på Lägg till.

”Behörigheter saknas”

Om du inte har öppnat Dropbox-appen på din telefon under en längre tid tar Android bort dess åtkomst. Det förhindrar Dropbox från att ladda upp ny media. Så här väljer du bort den här funktionen permanent:

1. Öppna Inställningar på din telefon.
  2. Tryck på Appar.
  3. Välj Dropbox-appen.
  4. Växla Ta bort behörigheter och frigör lagringsutrymme till Av.

Kontrollera dina bakgrundsinställningar

iOS begränsar bakgrundsappar för att förlänga batteritiden. Så här ändrar du den inställningen för Dropbox:

1. Öppna Inställningar på din telefon.
  2. Välj Dropbox-appen.
  3. Se till att Appaktiviteter i bakgrunden är aktiverat.
highlight icon

Obs! Du kan hjälpa till att förhindra detta problem om du:

• Laddar din enhet regelbundet.
  • Undviker inställningen Strömsparläge.
  • Inte stänger av telefonen regelbundet, som till exempel när du går och lägger dig.

Kontrollera dina datainställningar för Dropbox

Om du använder mobildata kan din plan begränsa hur mycket data som appar kan använda. Så här kontrollerar du den inställningen:

1. Öppna Inställningar på din telefon.
  2. Välj Dropbox-appen.
  3. Se till att Mobildata är aktiverat.

Stäng av Låg dataförbrukning

Om du fortfarande inte kan ladda upp foton ser du till att du inte befinner dig i Låg dataförbrukning. Så här stänger du av Låg dataförbrukning:

1. Öppna Inställningar på din telefon.
  2. Bläddra ner och tryck på Mobilnät.
  3. Tryck på Alternativ för mobildata.
  4. Tryck på Dataläge.
  5. Tryck på Standard eller Tillåt mer data.