Så här gör du om Dropbox-klienten avslutas oväntat eller gör så att andra appar kraschar

Uppdaterat Sep 25, 2023

Den här artikeln hjälper dig att felsöka problem med Dropbox-klienten. Om Dropbox för mobila enheter avslutas eller fortsätter att krascha kan du läsa om hur du felsöker mobilappen istället.

Den här artikeln hjälper dig att felsöka följande problem i Dropbox-klienten:

• Dropbox avslutas oväntat eller kraschar hela tiden
  • Dropbox gör så att andra program oväntat avslutas eller kraschar
highlight icon

Obs! Även om Dropbox-klienten återkommande avslutas eller kraschar kan du fortfarande komma åt filerna och mapparna i ditt Dropbox-konto på dropbox.com.

Om Dropbox för mobila enheter avslutas oväntat eller återkommande kraschar går du till den här artikeln istället.

Så här felsöker du Dropbox-klienten

Stäng alla andra program och starta om datorn

Vissa applikationer (som brandväggen, säkerhetsprogram eller antivirusprogram) kan få Dropbox-klienten att avslutas eller krascha. Stäng alla program på din dator, starta om datorn och se om det åtgärdar problemet.

Om problemet inte kan åtgärdas genom att stänga ett program provar du med följande lösningar:

• Uppdatera programmet till den senaste versionen
  • Installera om programmet
  • Om programmet är en brandvägg, ett säkerhetsprogram eller antivirusprogram ska du ge Dropbox-klienten full åtkomst
  • Kontakta programmets kundsupport för att se om det går att ändra till att tillåta Dropbox-klienten
  • Om det inte går att ändra programmet med att tillåta Dropbox-klienten och det inte behövs avinstallerar du det
  • Om inget av alternativen ovan åtgärdar problemet kontaktar du Dropbox-supporten

Om du är med i ett Dropbox-team kontaktar du din administratör.

Se till att Dropbox-klienten är uppdaterad

Dina enhetsinställningar avgör om du måste uppdatera dina appar manuellt eller om apparna uppdateras automatiskt. Om du behöver uppdatera apparna manuellt installerar du om Dropbox-klienten för att säkerställa att du använder den senaste versionen.

Om du har registrerat dig för en betaversion eller tidig åtkomst-version av Dropbox-klienten uppgraderar du till det senaste stabila versionen av Dropbox-klienten.

Se till att Dropbox har stöd för din dator och ditt operativsystem

För att få ut mesta möjliga av Dropbox-upplevelsen och funktionerna bör du försäkra dig om att Dropbox stödjer din enhet och ditt operativsystem. Håll ditt operativsystem uppdaterat till den senaste versionen. Läs mer om Dropbox systemkrav.

Om du lägger till eller synkroniserar en stor mängd filer lägger du till eller synkroniserar dem i batchar

Använd selektiv synkning för att synka färre filer till datorn eller synka dem i mindre batcher. Läs mer om filsynkningsbegränsningar.