Ta bort en delad mapp från Dropbox

Det finns två sätt att ta bort en delad mapp från ditt Dropbox-konto:

• Ta tillfälligt bort mappen (med möjlighet att senare lägga till den på nytt)
  • Ta bort mappen permanent

Ta tillfälligt bort en mapp (med möjlighet att senare lägga till den på nytt)

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Gå till eller sök den delade filen du är intresserad av.
  4. Klicka på (ellips) intill den delade mappens namn.
  5. Klicka på Radera.

Ta bort en mapp permanent

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Gå till den delade mappen som du vill ta bort permanent från Dropbox-kontot.
  4. Klicka på Dela intill mappen.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid ditt namn.
  6. Klicka på Ta bort min åtkomst.

Om du tar bort en mapp av misstag måste du be ägaren till den delade mappen att bjuda in dig igen.

Vad ska jag göra om jag inte ser fönstret med alternativ för delade mappar?

Om fönstret med alternativ för delade mappar inte visas i webbläsaren kan det bero på ett problem som orsakas av ett tredje parts tillägg för webbläsaren (exempelvis popup- eller annonsblockering).

Om detta inträffar måste du temporärt inaktivera alla aktiverade webbläsartillägg. När du tar bort en delad mapp eller uppdaterar andra inställningar går det att aktivera webbläsartilläggen igen.

Om du vill fortsätta använda tillägget går det kanske att skapa ett undantag för Dropbox eller att vitlista https://www.dropbox.com. Alla tillägg stöder dock inte den här funktionen.