Så här formaterar du text i ett Dropbox Paper-dokument

Om du vill formatera text i ett Paper-dokument markerar du texten du vill redigera. Denna meny kommer att visas:
Formateringsmenyn för Dropbox Paper

I den här menyn kan du formatera text med följande åtgärder.

Menyknappen (från vänster till höger)

Åtgärd

Kortkommando

B

Skapa text i fetstil

+ B

s

Genomstryka text

⌘ + Opt + S

Penna

Markera text

+ E

Länk

Hyperlänk

⌘ + K

H1

Skapa en stor rubrik*

# mellanslag

H2

Skapa en medelstor rubrik*

## mellanslag

H3

Skapa en liten rubrik (fetstil)*

### mellanslag

Punktlista

Starta punktlista

- mellanslag

Kryssruta

Skapa uppgift

[ ] mellanslag

Textruta

Lägg till kommentar

⌘ + Opt + M

Obs! En del formateringsalternativ som kursivering och understrykning finns endast som kortkommandon.

För en fullständig lista med kortkommandon klickar du på tangentbordsikonen längst ner till höger på ditt Paper-dokument eller trycker på + / på Mac eller Ctrl + / på Windows.

*Minimera en stor eller medelstor rubrik genom att hålla muspekaren över texten och klicka på pilen (Minimera) till vänster. Den här funktionen stöds inte i Firefox.

Har Dropbox Paper stavningskontroll?

Dropbox Paper har för närvarande inte en egen stavningskontroll. Om din webbläsare har en inbyggd stavningskontroll använder Paper den. Vill du stänga av stavningskontrollen måste du göra det i webbläsarens inställningar.

Så här formaterar du ett textblock

Du kan formatera ett textblock genom att använda kortkommandon.

Du kan till exempel konvertera en punktlista till en numrerad lista genom att trycka på + Skift + 7 eller till en uppgiftslista genom att trycka på + Skift + C.

Så här formaterar du text i Dropbox Paper mobil applikation

1. Öppna Paper-mobilappen.
  2. Öppna Paper-dokumentet du vill formatera.
  3. Tryck på en ny rad eller tryck på Redigera och formateringsalternativen visas ovanför tangentbordet.

Vill du göra något annat i ditt Paper-dokument?

Läs hur du infogar foton, videoklipp och andra filer.

Läs hur du skapar en tidslinje.

Läs hur du skapar en tabell.

Läs hur du infogar emojin.

Är du Dropbox-kund kan du läsa mer om Dropbox Paper med en kostnadsfri praktisk virtuell utbildning.

I den här 30-minuterskursen visar en instruktör live hur man använder Paper med teamet. Där finns också tips om hur man hanterar åtkomst.

Flera sessioner är tillgängliga varje vecka.Registrera dig nu.