Så här överför du ägarskap av ett Paper-dokument

Uppdaterat Jan 29, 2024
person icon

Den här funktionen är endast tillgänglig för medlemmar på Dropbox-teamkonton med den gamla versionen av Dropbox Paper.

Så här tar du reda på om du använder den gamla eller nya versionen av Dropbox Paper:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Skapa.
  3. Håll muspekaren över Dokument.

Ser du inte Dropbox Paper i listan med dokumenttyper använder du den gamla versionen.

Om du ser Dropbox Paper i listan med dokumenttyper använder du den nya versionen av Dropbox Paper från 2020. Om du använder versionen av Dropbox Paper från 2020 blir ägaren av Paper-dokument ägaren av mappen som det lagras i. Läs om hur du överför ägarskap för en mapp istället.

Om du är medlem i ett Dropbox-teamkonto kan du lätt överföra ägarskap av ett Paper-dokument till andra medlemmar i samma team. Teamadmins kan även överföra ägarskap av alla dokument som de för närvarande har åtkomst till.

Så här överför du dokumentägarskap:

1. Öppna ett Paper-dokument.
  2. Klicka på Bjud in.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn intill namnet på den person du vill överföra ägarskapet till.
    • Om du inte ser deras namn kan du dela dokumentet med deras mejladress först.
  4. Välj Gör till ägare.
highlight icon

Obs! Du kan dela dokument mellan teamkonton och personliga konton men du kan inte överföra ägarskap av dokument från ett teamkonto till ett personligt konto.