Hur tar jag bort delningen av en fil eller mapp för en medlem?

Om du delade en fil med någon kan du stoppa delningen när som helst. Det gör du genom att först ta reda på hur du delade filen:

Obs! Om medlemmen du vill ta bort redan har laddat ner filen eller sparat den i sitt Dropbox-konto har de fortfarande kvar sin kopia av filen även om du tar bort delningen eller den delade länken.

Läs hur du tar reda på vilken metod du använde för att dela filen.

Så här tar du bort en länk till en fil eller mapp

Du kan ta bort en medlem som fick åtkomst till en fil eller mapp via en delad mapp genom att ta bort länken. Om du tar bort en länk och klickar på knappen Dela bredvid en fil, visas alla föregående medlemmar i listan, men länken har inaktiverats och fungerar inte längre för alla.

Radera en delad länk:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Klicka på Delning och klicka sedan på Länkar högst upp på sidan.
  4. Leta upp namnet på filen eller mappen du vill sluta dela.
  5. Klicka på ”..." (ikonen med tre punkter).
  6. Klicka på Ta bort länk.

Obs! En delad länk kan raderas endast av den person som skapat den.

Så här tar du bort en medlem från en fil eller mapp

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Navigera till filen eller mappen i fråga och peka med markören på den.
  4. Klicka på Delning.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn intill namnet på den person du vill ta bort från filen.
  6. Klicka på Ta bort.

Noteringar om att ta bort personer från en fil eller mapp

• När du tar bort en medlem från en fil har den personen inte längre åtkomst till filversionen på dropbox.com eller via sin inbjudan.
  • Om alternative  Ta bort visas i grått är det sannolikt att medlemmen använder filen eller mappen via en länk till filen, i stället som tillagd medlem. I så fall ska du ta bort den delade länken för att ta bort åtkomsten. (Du vet om det stämmer om du får se ett meddelande som säger Personer som visar via länk kan inte tas bort från filer.)
  • Om du bjöd in personer till en mapp kan du också ta bort delningen av mappen.