Dropbox Spaces

Funktionen är för närvarande i beta och lyder under ytterligare villkor.Fyll i detta förfrågningsformulär om du vill gå med i betaprogrammet.

Vi ber dig hålla upplevelsen konfidentiell och skicka feedback till sws-feedback-internal@dropbox.com. Du kan även gå med i den privata gruppen Dropbox community om du vill dela feedback och chatta med andra betaanvändare.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar att få åtkomst till den privata gruppen Dropbox community efter att du gått med i betaversionen av Dropbox Spaces.

Dropbox Spaces är ett virtuellt arbetsutrymme som för samman projekt och team. Med Spaces kan teamen få tillgång till allt de behöver för ett projekt, som viktiga filer, uppgifter, möten och uppdateringar – allt på ett enda ställe.

Skapa ett Space

Så här skapar du ett Space:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till höger.
  3. Klicka på Spaces på menyn som visas.
  4. Klicka på Nytt Space.
  5. Ge ditt Space ett namn.

Lägga till material i ett Space

Allt du lägger till i ett Space delas automatiskt med alla i detta Space.

Så här lägger du till material i ett Space:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till höger.
  3. Klicka på Spaces på menyn som visas.
  4. Klicka på det Space du vill lägga till material i.
  5. Klicka på Material på den vänstra sidomenyn.
  6. Klicka på Lägg till i Space.
    • Vill du lägga till en länk klistrar du in länken och trycker på Enter/Retur-tangenten på tangentbordet.
    • Vill du lägga till en fil eller mapp från ditt Dropbox-konto klickar du på kryssrutan intill materialet du vill lägga till och klickar på Lägg till.
    • Lägg till en fil eller mapp från datorn genom att klicka på Ladda upp. Klicka sedan på Välj filer eller Ladda upp en mapp

Skapa en uppgift i ett Space

Så här skapar du en uppgift i ett Space:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till höger.
  3. Klicka på Spaces på menyn som visas.
  4. Klicka på det Space du vill skapa en uppgift för.
  5. Klicka på Uppgifter på den vänstra sidomenyn.
  6. Klicka på Ny uppgift.
  7. Skriv in uppgiften och tryck på Enter/Retur-tangenten på tangentbordet. När du har skapat en uppgift kan du tilldela någon uppgiften, ange ett förfallodatum, lägga till bilagor och skriva kommentarer genom att klicka under respektive kolumnrubriker.

Lägga till någon i ett Space

Så här lägger du till någon i ett Space:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till höger.
  3. Klicka på Spaces på menyn som visas.
  4. Klicka på det Space du vill lägga till personen i.
  5. Klicka på Personer på den vänstra sidomenyn.
  6. Klicka på Lägg till någon.
  7. Skriv namn eller mejladress för personen du vill lägga till.
  8. Klicka på personens namn eller mejladress i sökresultaten.
    • Får du ett felmeddelande som säger att det inte går att lägga till personen du söker kan det vara så att hen inte är berättigad att ta del av betaversionen av Spaces.

Systemkrav för Dropbox Spaces

Systemkraven för Dropbox Spaces är desamma som systemkraven för Dropbox Paper. Dropbox Spaces saknar dock stöd för Microsoft Edge Legacy.