Hur ställer jag in ett utgångsdatum för en delad länk?

Dropbox Professional- och Business-kunder kan skapa, modifiera eller ta bort ett utgångsdatum för en delad länk. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Håll muspekaren över namnet på filen eller mappen och klicka på delningsikonen (person).
  4. I popup-fönstret klickar du på Inställningar.
  5. I nästa fönster klickar du för att ställa in Utgångsdatum till På.
  6. Välj när du vill att länken ska upphöra att gälla. Den delade länken upphör klockan 23.59 den dag du väljer, baserat på din tidszon.
  7. Klicka på Spara för att tillämpa utgångsdatumet på länken.

När du har sparat inställningarna kan du kopiera och klistra in länken i ett mejl eller skicka den direkt via Dropbox. När länken har upphört att gälla måste du skapa en helt ny länk om du vill dela filen eller mappen igen.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Vanliga frågor om utgångsdatum för delade länkar

Hur ser en delad länk med utgångsdatum ut för andra som jag delar den med?

Mottagarna kommer att kunna se sidan med den delade länken som vanligt. De kommer inte att kunna se utgångsdatumet.

Går det att ändra utgångsdatum?

Du kan ändra ett utgångsdatum genom att följa stegen ovan.

Vad händer om någon som jag delar länken med försöker nå den efter utgångsdatumet?

Om någon besöker en länk efter utgångsdatumet visas ett felmeddelande som säger ”Länken har gått ut”.

Jag är teammedlem i Dropbox Business. Har min administratör någon kontroll över de utgångsdatum jag ställer in?

Administratörer kan ställa in ett standard utgångsdatum för teamets delade länkar.

Dropbox Business-administratörer: läs om hur du ställer in ett standard utgångsdatum för delade länkar som skapats av teammedlemmar.