Så här öppnar du filer från Dropbox-webbplatsen

Med knappen Öppna kan du öppna din fil från dropbox.com. Vilka program som är tillgängliga avgörs av Dropbox, datorns operativsystem och filtypen.

Du kan göra något av följande för att öppna en fil från dropbox.com:

• Håll markören över en fil, klicka på Öppna och välj ett program på menyn
  • Förhandsvisa en fil, klicka på Öppna längst upp på skärmen och välj ett program på menyn

I vilka program kan jag öppna min fil?

Alternativen i rullgardinsmenyn Öppna beror på vilken typ av fil du försöker öppna (.docx, .xlxs, .pdf, osv.).

Om du till exempel har en .docx- fil öppen på dropbox.com, kan rullgardinsmenyn Öppna ha alternativ som dessa:

• Kopiera till Paper
  • i Finder/Windows Utforskaren (eller din dators standardfilhanterare)
  • Öppna i Microsoft Word (eller datorns standardprogram för att öppna .docx- filer)
  • Microsoft Word online (en online version av datorns standardprogram)
  • DocuSign (eller valfri app från tredje part som är ansluten till ditt Dropbox-konto och kan öppna .docx- filer)

Om din fil inte synkas till datorns Dropbox-mapp ser du bara onlineprogram i denna rullgardinsmeny. Till exempel, om en .docx- fil inte har synkats till datorn går det endast att öppna den i onlineprogram som Microsoft Word Online eller Paper och inte i program på datorn, som Microsoft Word.

Vad gör jag om jag inte ser rullgardinsmenyn när jag klickar på Öppna?

Det finns två orsaker till att du inte ser rullgardinsmenyn när du klickar på Öppna:

Filen har inte sparats till ditt Dropbox-konto

Detta händer om någondelade filen med dig men du inte sparade den på ditt Dropbox-konto. Du kan spara den så här:

1. Öppna filen på dropbox.com
  2. Klicka på Ladda ner längst upp på sidan
  3. Klicka på Spara i min Dropbox

Du använder Dropbox Business och administratören har inaktiverat Extensions

Är du med i ett Dropbox Business-team och teamadministratören har inaktiverat Tillägg för teamet ser du inte rullgardinsmenyn när du klickar på Öppna.

Om du aldrig har installerat Dropbox-klienten på din dator kan du göra det här. Då skapas en Drobox-mapp på datorn och alla dina onlinefiler synkas automatiskt.